Коли у Львові відкриють міст на вул. Городоцькій: що вже зроблено

6323 0
Tvoemisto.tv дізнавалось, яка ситуація на місці реконструкції зараз та коли планують завершити роботи.
фото із сторінки ГО "Зручне місто" у Facebook

фото із сторінки ГО "Зручне місто" у Facebook

За словами Зиновія Даца, керівника із підрядних робіт ТзОВ "Західтрансбуд"у листопаді реконструкцію мосту планують завершити. (Раніше анонсували, що відкриють 20-го листопада, – авт.) "Половину моста вже зробили. У другій половині вже підсилено проміжні опори та одну берегову опору, залишилося підсилити ще одну. Також демонтовано дві старі балки, ще одну маємо демонтувати, після чого встановити нові", – розповів у коментарі Tvoemisto.tv Зиновій Дац.

Тим часом мешканці міста скаржаться на незручний перехід вздовж периметру аварійно-відновлювальних робіт. "Плитку нарізують не в шатрі (щоб пил не розлітався по всій вулиці) і без респіратора. Тимчасових пандусів і обходів для пішоходів нема: всі йдуть по болоті, а поруч працює великогабаритна будівельна техніка. Робітники працюють без касок", – скаржаться львів'яни в соцмережах.

фото зі сторінки ГО "Зручне місто" у Facebook, на якому робітник працює без каски

"Прохід в місці аварійно-відновлювальних робіт справді обмежений, особливо для велосипедистів, але ми намагаємося пропускати пішоходів, наскільки це можливо. Спершу було заплановано повністю перекрити рух у місці робіт. Але задля уникнення небезпеки, що люди почнуть ходити по коліях, ми намагаємося їх пропускати через будівельний майданчик з мінімальним ризиком для пішоходів. Ці переходи обгороджені сигнальною сіткою", – розповів Зиновій Дац.

З думкою, що на місці аварійно-відновлювальних робіт нехтують правилами техніки безпеки Зиновій Дац не погодився: "Можливо, були такі поодинокі випадки, але ми намагаємося забезпечити безпечні умови праці для робітників".

Зазначимо, вартість будівельних робіт за договором становить 20 млн. 800 тис. 977 грн.

Читайте також: У Львові на Городоцькій міст розширюють до чотирьох смуг

Додамо, в результаті ремонтних робіт проїзну частину дороги розширюють до 4-х смуг на вулиці Городоцькій на ділянці від Хлібзаводу до вулиці Сяйво. Попередньо міст планували відремонтувати до 1 жовтня цього року. 

Підготувала Олена Ільків


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!