У Львові відновлюють дитячу залізницю. Розклад, ціни, стан вагонів

10454 0
Минулого року через пандемію та карантинні обмеження Львівська дитяча залізниця не працювала.
фото: Анна Єгорова

фото: Анна Єгорова

На День захисту дітей, 1 червня, у Львові запрацює дитяча залізниця. Відкриття руху проїздів відбудеться об 11.00 год на станції Паркова, що на вул. Франка, 156. Про це Тvoemisto.tv розповів директор Львівської дитячої залізниці Дмитро Венгер.

Читайте також: Львів шукатиме інвестора для будівництва канатної дороги на Високий замок

За його словами, цього року вартість квитків на дитячу залізницю буде дещо вищою – для поїздки дорослого в одну сторону ціна становитиме 25 грн (а не 16 грн, як минулого сезону), а для дітей – 12,50 грн (а не 8 грн, як було раніше).

Працювати Львівська дитяча залізниця буде упродовж цілого літа і аж до останньої неділі вересня, але лише по суботах, неділях та святкових днях – з 12.00 до 14.00 та з 15.00 до 17.00.

Загалом, до роботи на Львівській дитячій залізниці задіять приблизно 150 дітей. Здебільшого, це юні залізничники 2002-2003 років народження.

«Минулого року через карантин та пандемію, Львівська дитяча залізниця цілий сезон не працювала, відтак, ми не набирали й дітей на навчання. Сподіваюсь, що цього року зможемо нормально попрацювати і вже з 1 жовтня на навчання у гуртки юних залізничників почнемо набирати учнів 5-6 класів», – каже Дмитро Венгер.

Читайте також: ТОП-5 музеїв біля Львова, або Що подивитися у тиждень музеїв

Зараз, як розповів директор Львівської дитячої залізниці, вагони готують до експлуатації – їх відновлюють, наново фарбують, вставляють побиті вікна, оскільки за рік, коли дитяча залізниця не працювала вандали понищили майно.

«Один з чотирьох вагонів, які використовують у дитячій залізниці, понищили невідомі. Вони розмалювали одну сторону вагона та розбили три вікна. Хто це міг зробити, не знаємо, такі неадекватні дії взагалі важко пояснити. Нікого за руку ми не зловили, тому до відповідальності не було кого притягувати. Зараз ми змушені все відновлювати, перефарбовувати», – каже співрозмовник.

Ремонт та відновлення здійснюють за кошти Львівської залізниці. Загалом, тут вже навіть провели всю необхідну діагностику і вагони визнали придатними для експлуатації.

Директор дитячої залізниці каже, що навіть попри збитковість, вагони продовжуватимуть возити охочих. За словами Дмитра Венгера, Львівська дитяча залізниця вклала приблизно 1 млн 200 тисяч грн, щоб організувати навчання юних залізничників, а виручка за літній період позаминулого року склала 330 тис. грн. Здебільшого йдуть дотації львівської залізниці.

Довідково 

Львівську дитячу залізницю (колишня назва – Львівська дитяча залізниця імені О. П. Марченка) відкрили ще 8 листопада 1951 року. Вона має дві станції – Паркову та Сонячну (до 1976 р. існувала третя станція – «Дитяче містечко»). Протяжність дитячої залізниці становить 1 200 м.

Рухомий склад: тепловози ТУ2-087, ТУ3-039, 4 вагони Pafawag.

Будівництво дитячої залізниці у Львові розпочалося за ініціативою управління Львівської залізниці за підтримки міської та обласної влади. Проєктуванням залізниці займався трест «Дорпроєкт» Львівської залізниці. Для зменшення обсягу будівельних робіт лінію дитячої залізниці проклали по насипу ширококолійної під'їзної колії станції Персенківка.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!