На фестивалі LvivMozArt прозвучить оригінальна скрипка Моцарта

2470 0
У день закриття міжнародного фестивалю класичної музики LvivMozArt унікальний інструмент вперше прозвучить в Україні.
фото: LvivMozArt в facebook

фото: LvivMozArt в facebook

Міжнародний фонд Stiftung Mozarteum Salzburg надасть оригінальну скрипку, яка належала Вольфангу Амадею Моцарту, для концерту-закриття міжнародного фестивалю LvivMozArt, який відбудеться 22-го липня 2018-го року у Львові. Про це йдеться в повідомленні на офіційній сторінці LvivMozArt в facebook.

Читайте також: 10 фактів про львівського Моцарта

Як зазначають організатори, інструмент був виготовлений в Італії у 1764-му році. Скрипка належала та використовувалась Моцартом під час його останніх років життя у Відні, а в 2013-му році була подарована фонду зі збереження спадщини композитора «Mozarteum» у Зальцбурзі. Експерти сходяться в думці, що всі частини скрипки, яка належала Моцарту, є оригінальними.

Читайте також: Оксана Линів: українська музична освіта значно краща за західноєвропейську

Нагадаємо, минулоріч фестиваль LvivMozArt відбувся у серпні. На глядачів чекали симфонічні та камерні оркестри, дискусії та експерименти у різних локаціях міста. 

Микита Гладченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!