На Львівщині минулого тижня двоє людей померли від грипу

1943 0
У 12 районах зафіксували перевищення епідемічного порогу.
Фото: foreverconscious.com

Фото: foreverconscious.com

Минулого тижня від різних ускладнень грипу померло двоє мешканців області. Йдеться про 64-річну жінку і 78-річного чоловіка. Про це повідомляє Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України.

Загалом же від початку епідсезону на Львівщині зафіксували три летальні випадки від ускладнень грипу. Водночас медики кажуть, що минулого тижня – з 17 по 23 лютого, в області захворіло понад 14 тисяч осіб, що на 1 644 випадки менше, ніж за попередній тиждень.

У 12 районах зафіксували перевищення епідемічного порогу – Буському, Дрогобицькому, Жовківському, Кам’янка-Бузькому, Миколаївському, Перемишлянському, Пустомитівському, Радехівському, Сколівському, Турківському районах, також у Самборі та Червонограді. Серед хворих понад 53,5% – діти віком до 17 років.

Читайте також: Чи можна тренуватись під час застуди. Поради від МОЗ

Минулого тижня у Львові захворіло відповідно 3 811 осіб, що всього на 26 хворих менше, ніж у попередній тиждень. Майже 50% із них – це діти. В інфекційні відділення лікарень минулого тижня госпіталізували 381 особу, серед яких – 257 дітей.

Додамо, що серед вірусів грипу переважають віруси грипу типу А, особливо віруси пандемічного або «свинячого» грипу. Також виявили збудники ГРВІ – риновіруси, бокавіруси, аденовіруси, коронавіруси, матапневмовіруси. В Україні від початку епідсезону (з жовтень 2019 року) за даними МОЗ зареєстровано 40 летальних випадків. Усі, хто помер від грипу, не був вакцинований від цього завхорювання.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!