На Львівщині планують відродити 700-літню Дрогобицьку солеварню

4632 0
Є попередні домовленості про залучення до продажу дрогобицької солі у супермаркетах.
Фото: Дрогобицька міська рада

Фото: Дрогобицька міська рада

У Фонді держмайна України визначили переможця конкурсу на посаду нового директора Дрогобицької солеварні. Ним став дрогобичанин, юрист за освітою Олег Петренко. Про це повідомив заступник голови Львівської ОДА Юрій Холод.

Читайте також: У ньому вся сіль. Мандрівка вихідного дня у Дрогобич і Нагуєвичі

«Дрогобицька солеварня має нового директора. І це тільки початок великого відродження найстарішого в Центрально-Східній Європі підприємства. Навколо нього об’єдналася вся дрогобицька команда, яка роками вболівала за долю 700-літньої солеварні», – повідомив Юрій Холод.

За словами посадовця, вже є попередні домовленості про залучення до продажу дрогобицької солі у супермаркетах.

Читайте також: Дрогобицьку солеварню на Львівщині закрили для туристів

Нагадаємо, у листопаді торік Дрогобицьку солеварню, яка належала Міністерству аграрної політики, внесли у список на приватизацію. У ЛОДА звернулися до депутатів та уряду, територію об'єкта описали і подали на реєстрацію як нововиявлену пам‘ятку археології.Також захисники солеварні наполягали, що кілька приміщень солеварні належать до пам’яток архітектури місцевого значення, а територія підприємства є в межах охоронних зон двох пам‘яток архітектури національного значення – дерев’яних Церкви Святого Юра (поч. XVI ст), яка належить до списку ЮНЕСКО, та Церкви Воздвиження Чесного Хреста (XVII ст). На початку березня 2020 року уряд передав Дрогобицьку солеварню Фонду держмайна.

Напередодні Тvoemisto.tv побувало на Дрогобицькій солеварні. Детальніше про солевиварювальний завод можете прочитати і переглянути у нашому тревел-блозі У ньому вся сіль. Мандрівка вихідного дня у Дрогобич



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!