На Львівщині спостерігають спад захворюваності на Covid-19, але не вакцинації

2737 0
Вакцинуватися можна препаратами CoronaVac та Pfizer.
Photo by Ed Us on Unsplash

Photo by Ed Us on Unsplash

Ситуація із коронавірусом у Львові та Львівській області суттєво покращилася. Хоч упродовж останніх трьох місяців кількість хворих та госпіталізованих були поодинокими, тим не менше, медики надалі наголошують на потребі вакцинуватись від Covid-19. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомила заступниця гендиректора Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Марія Озірковська.

Оскільки у Львові та області мешкає дуже багато людей, у тому числі внутрішньо переміщених, а також люди часто їдуть за кордон або повертаються звідти, вакцинація від хвороб, зокрема й коронавірусу, повинна бути.

Читайте також: Українцям продовжили термін дії Covid-сертифікатів

«На Львівщині серед усіх проведених щеплень вакцинація від Covid-19 займає основну частку. Надалі щеплюємо, як мешканців Львова, області, так і переселенців. Більшість з них отримує бустерні дози», – каже вона.

Ті, хто хоче вакцинуватись від коронавірусу надалі, може прийти до амбулаторій, поліклінік, звернутися до сімейного лікаря чи найближчого закладу охорони здоров’я і провакцинуватись. Працюють усі пункти вакцинації, зменшилася лише кількість центрів, де можна отримати щеплення у Львові та області.

Вакцинуватися можна препаратами CoronaVac та Pfizer.

Читайте також: У додатку «Дія» з’явились бустерні covid-сертифікати. Як згенерувати

Нагадаємо, що дія сертифікатів про вакцинацію проти Covid-19 у «Дії» відображатиметься півтора року від дати щеплення. Термін продовжили, аби спростити перебування українців за кордоном під час війни.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!