На Львівщині загорілася церква XVI століття. Фото

13155 0
На пожежу прибули 32 рятувальники та 9 автомобілів.
Фото: ДСНС Львівщини

Фото: ДСНС Львівщини

Сьогодні, 1 листопада, у Щирці близько 14.30 загорілася церква Різдва Богородиці. Пожежники ліквідували пожежу о 14.58. 

Як повідомили у ГУ ДСНС Львівщини, пожежа виникла в захристії на площі 30 м кв. До гасіння пожежі задіяли підрозділи по підвищеному номеру виклику – 32 рятувальники і 9 автомобілів. Як уточнив у коментарі Тvoemisto.tv речник управління Віталій Туровцев, на момен прибуття пожежників, людей у храмі не було.

Церква Різдва Богородиці XVI ст. споруджена на найвищій точці Щирця, так званій церковній горі. Після чисельних татарських набігів, пожеж та руйнацій церкву відбудували тільки у 1662 р., а свій теперішній вигляд вона отримала у 1892 р. Спочатку церква була трибанною, з деревяними куполами на кам’яних стінах, а після перебудови та реконструкції 1893 року, виконаної за проєктом знаного галицького архітектора Василя Нагірного, вона постає однобанною. Перебудова змінила давніший гарний вигляд старовинної церкви.
 
Фото ДСНС Львівщини

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!