На Львівщині зросла кількість смертей від коронавірусу

949 0
Загалом за останній тиждень виявили 849 випадків захворювань.
Умовне фото / Unsplash

Умовне фото / Unsplash

За останній тиждень, від 17 по 23 березня, на Львівщині зафіксували 16 смертельних випадків від COVID-19.

Джерело: Львівська ОВА з посиланням на Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ.

«З 17 по 23 березня цього року на Львівщині провели 10088 досліджень на наявність COVID-19. З них позитивні – 849. На стаціонарному лікуванні перебувають 298 людей. За вказаний проміжок часу від COVID-19 одужали – 911 осіб. Зафіксовано 16 летальних випадків», – йдеться у повідомленні.

Як зазначала раніше керівниця Центру Наталія Іванченко, упродовж останніх семи тижнів у Львівській області зростає захворюваність на COVID-19. Тому медики закликають отримати повний комплекс щеплень, який включає першу і другу дозу вакцини, а також дві бустерні дози.

За весь період пандемії на Львівщині:

  • Підтверджених випадків: 332343;
  • Летальних: 6911;
  • Одужали: 321281 особа.

 

Нагадаємо, що за прогнозами МОЗ пікові показники захворюваності на Covid-19 за підсумками усіх минулорічних сезонів і поточного сезону, будуть з кінця лютого і майже весь березень.

Також додамо, що наприкінці січня в Україні зафіксували перший випадок зараження новим підвидом штаму коронавірусу «Omicron» XBB.1.5, або «Кракен». Як повідомляла у коментарі Tvoemisto.tv головна епідеміологиня Львівщини Наталія Іванченко, Omicron XBB.1.5 дуже швидко розповсюджується, легко передається від людини до людини і має короткий інкубаційний період. Наприклад, людина через 4-5 годин після близького спілкування з хворим, який виділяє вірус, може вже мати перші ознаки захворювання. Про найбільш імовірні симптоми Omicron XBB.1.5 читайте тут

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!