На місці зупинки на Чорновола облаштовують парковку для офісу

3872 1
Враховуючи резонанс у соцмережах, рішення про перенесення зупинки громадського транспорту повторно винесуть на розгляд комісії з безпеки дорожнього руху.
Фото: Дем’ян Данилюк

Фото: Дем’ян Данилюк

На розі вулиці Куліша та проспекту Чорновола, де вже добудували чотириповерховий офісний центр, на місці зупинки громадського транспорту почали облаштовувати парковку. Відповідне фото на своїй сторінці у Фейсбук опублікував львівський урбан-активіст Дем’ян Данилюк.

Читайте також: Перед ляльковим театром у Львові ліквідували хаотичну парковку

До будівництва ділянка була не забудованою: тут був хідник, кишеня для автобусів та тролейбусів, росли дерева та паркувалися машини. 

Територія до забудови, фото 2011 року

Як пояснив у коментарі Tvoemisto.tv керівник відділу комунального господарства Галицької райадміністрації Віктор Дубиняк, спершу міська комісія з безпеки дорожнього руху погодила тимчасово перенести зупинку громадського транспорту на перехрестя Куліша – Чорновола, де вона є й зараз. Потім зупинку перенесли на постійній основі, водночас Галицька РА погодила забудовнику проект облаштування прилеглої території, за яким у кишені для автобусів та тролейбусів мали облаштувати паркомісця.

«Через резонанс у соцмережах, адміністрація скерує листа до комісії, аби повторно розглянути питання перенесення зупинки», – каже Віктор Дубиняк.

Читайте також: Львів'яни вимагають прибрати парковку біля «Гранд готелю»

Містобудівні умови та обмеження на будівлю ПП «Льодовик» видали у 2014 році. Спершу вона мала бути двоповерховою, втім згодом зі скандалом тут звели чотириповерховий офіс. Ділянка перебуває в оренді з 2007 року, а торік її поновили.

Схема земельної ділянки офісу

Згідно з даними системи Youcontrol, ПП «Льодовик» зареєстроване у Львові та належить Володимиру Юкишу.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
3 Липня, 2019 15:33
666 ... так от же конкретне рішення проблеми -- розділ " читайте також" -- " В Україні пропонують створювати парковки на дахах...." ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!