На проспекті Свободи у Львові частково реорганізують рух. Схема

6562 0
Згодом комісія має розглянути іншу частину схеми, що передбачає реорганізацію на перехресті проспекту Свободи та вулиці Дорошенка.
Фото: google-maps

Фото: google-maps

На перехресті проспекту Свободи з вулицею Гнатюка частково реорганізують рух транспорту. Відповідне рішення ухвалили під час засідання міської комісії з безпеки дорожнього руху сьогодні, 13 березня.

Читайте також: На частині вулиці Свєнціцького встановлять бетонні делініатори

За новою схемою, автомобілям заборонять рух прямо з вулиці Гнатюка, натомість на проспект Свободи можна буде виїхати лише повернувши на право. На відрізку, де від нині знову зупиняється тролейбус №13, облаштують виділену смугу.

Таким чином мають ліквідувати хаотичний рух транспорту в районі площі Підкови та привчати водіїв до кругового руху, який планують запровадити на проспекті Свободи.

На комісії погодили лише ліву частину схеми. Праву розглядатимуть пізніше

Схема передбачає також реорганізацію біля перехрестя проспекту Свободи та вулиці Дорошенка. Втім, за словами заступника міського голови з питань ЖКГ Сергія Бабака, спершу декілька місяців проаналізують, як працюватиме схема на Гнатюка, після чого перейдуть до другої частини реорганізації. Нова схема руху запрацює після того, як Галицька районна адміністрація встановить відповідні знаки.

Читайте також: Які вулиці Львова можуть стати пішохідними. Інтерактивна мапа

Додамо, що вже декілька років місто планує облаштувати пішохідну зону на початку вулиці Дорошенка. Як уточнив під час засідання комісії головний спеціаліст відділу паркування та організації дорожнього руху управління транспорту ЛМР Костянтин Баранюк, аби втілити проект на вулиці Дорошенка і запустити весь круговий рух на проспекті Свободи, необхідно забрати частину тротуару на перехресті з Гнатюка та зарівняти кишеню для проїзду. Оскільки цього року районна адміністрація на ці роботи коштів не має, тому схему планують утілити наступного року.

Вікторія Ейсмунт

Схема КБДР

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv оголосило у Львові Рік комфортного пересування. Наша редакція закликає ділитись своїм ментальним простором та долучитись до покращення міської мобільності Львова. Свої ідеї та пропозиції можна надсилати за адресою: Tvoemisto.tv@gmail.com, у темі листа зазначити «Рік комфортного пересування у Львові». Важливі думки ми опублікуємо на сайті та озвучимо під час експертних дискусій. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!