На війні загинув український поет та музикант Ілля Чернілевський

3127 0
До початку повномасштабного війни Ілля займався творчою роботою. Брав участь у фестивалях, зокрема, Sevama fest, «Відкриті небеса», публікував поезію.
Фото: Facebook.com/Bla8lu

Фото: Facebook.com/Bla8lu

Український поет, сценарист і бард Ілля Чернілевський загинув на війні з російськими окупантами. Йому було 30 років. Друзі та знайомі Іллі залишили чимало скорботних відгуків у соцмережах.  

«Друже, ти був музикантом, поетом, сценаристом і просто хорошою людиною. Коли все почалося - ти обрав шлях воїна, змінивши гітару зі сценою на автомат і бронежилет. Спи спокійно, старий. Най весна і твоя особиста північ будуть вічними і сонячними у твоїх снах», – написав у Facebook один з друзів загиблого Ярик Кузьменко.

Ще до початку повномасштабного війни Ілля займався творчою роботою. Брав участь у фестивалях, зокрема, Sevama fest, «Відкриті небеса», публікував поезію.

Ілля Чернілевський – син етнічного поляка Станіслава Чернілевського, відомого поета, кінорежисера, Заслуженого діяча мистецтв України, викладача драматургії у Київському національному університеті театру, кіно і телебачення імені І.К.Карпенка-Карого. Чоловік брав активну участь у Революції Гідності.

Сам Ілля Чернілевський служив у 110 бригаді частині А4007. 7-го травня зв'язок з ним зник.

«Я ніколи не зможу прийняти твоєї смерті, Ілля Чернілевський! Ніколи не пробачу клятих рашистів! Розриває від болю….», – написала Світлана Балагула.

Нагадаємо, Тvoemisto.tv започаткувало Книгу пам'яті загиблих Героїв російсько-української війни. Про небесний батальйон Львівщини читайте тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!