Вулицю Бандери у Львові передумали замощувати римським каменем. Відео, фото

16100 0
Ремонтні роботи на вулиці тривають уже 2,5 місяці.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

Під час реконструкції вулиці Степана Бандери не використовуватимуть римського каменю, як планувалося. Вулицю вистелять дрібною бруківкою-мозаїкою, а між рейками буде груба бруківка. Про це під час стріму на Тvoemisto.tv повідомила директорка ЛКП «Львівавтодор» Оксана Єстеферова.

Читайте також: Пів правди про бруківку. Топ-5 відповідей про ремонт вулиці Бандери

«Буде бруківка-мозаїка. Дорожнє полотно буде все з природнього каменю - бруківка і дрібна мозаїка. Римського каменю не буде», – розповіла директорка ЛКП «Львівавтодор» Оксана Єстеферова.

За її словами, тої кількості мозаїки, яка є в наявності у ШРП, вистачить на те, щоб викласти проїжджу частину мозаїкою, а міжколійний простір – великою бруківкою.

При цьому вона не пов'язує таку зміну із тим, що мешканці вимагали зберегти історичну бруківку. За її словами, наразі проєктант погоджує рішення, щоби частину вулиці, де їздитимуть автомобілі, вистелили власне мозаїкою.

Зазначимо, що раніше заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий зазначав, що дорожнє покриття вулиці буде комбінованим. Стару бруківку мали залишити хіба що у міжколійному просторі та у слотах для паркування.

«Щоб зменшити шум і таки залишити історичну бруківку, застосуємо таку комбінацію: в міжколійному просторі і в слотах для паркування буде бруківка. В тій частині, де будуть їхати машини, буде бруківка римський камінь. Вона зменшує генерацію шуму», – пояснював Андрій Білий.

Ремонт вулиці розпочали 28 вересня, роботи тривають 2,5 місяці. Зараз підрядник виконує інженерні роботи. Трамвайні рейки монтуватимуть після нового року. Після того, як встановлять рейки, почнуть замощувати вулицю. 

Нагадаємо, що проєкт реконструкції Бандери, «Вулиця для всіх», фінансували за кошти Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку (BMZ). Його обрали з-поміж трьох ідей під час багатьох етапів урбаністичних та громадських слухань. 

У межах проєкту вже облаштували частину пішохідного простору біля Органного залу та хідник навпроти Львівської політехніки. У 2017 році відбулись громадські слухання, де презентували перший ескізний проєкт реконструкції. На слуханнях львів’яни вимагали залишити бруківку та розширити вулицю до чотирьох смуг замість пропонованих двох. За словами тоді чинного головного архітектора Львова Юліана Чаплінського, ширини наявної вулиці не вистачає, аби облаштувати там виділені смуги, а для розширення доведеться зрізати дерева. Тоді проєкт підкоригували і повернули бруківку.

Вартість реконструкції становить 209 мільйонів гривень. 29 вересня, на перехресті вулиць Степана Бандери та Карпінського, пройшли збори мешканців, які захищали історичне покриття вулиці.

Фото і відео Тараса Бабенчука

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.

Матеріал підготовлений в межах спецпроєкту «Мобільне місто» за підтримки компанії EasyPay


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!