На вулиці Корнякта у центрі Львова знайшли залишки костелу XІX століття

3007 0
Зараз триває фіксація об’єкта.

Під час археологічних розкопок на вул. Корнякта у Львові виявили давнє склепіння та рештки мурованої затинькованої стіни. Про це повідомили на сторінці Науково-дослідного центру «Рятівна археологічна служба» на Фейсбук.

Читайте також: Проект реконструкції фонтану Кульбаба у Львові повністю змінять

За попередніми припущеннями археологів, це може бути крипта костелу при монастирі Тринітаріїв, який був тут до 1848 року. На користь цієї версії свідчить і знахідка людських останків всередині приміщення.

Нагадаємо, два тижні тому на замовлення Галицької районної адміністрації у Львові розпочали ремонт вул. Корнякта. Однак як повідомив у коментарі Tvoemisto.tv директор Науково-дослідного центру «Рятівна археологічна служба» Олег Осаульчук, до робіт попередньо не залучили археологів, хоча вулиця розташована у зоні ЮНЕСКО. Окрім цього, вона прилегла до території, де раніше знайшли рештки Низького замку. 

Читайте також: Цього року у Львові демонтують фонтан біля Оперного театру

Водночас, як уточнив заступник голови Галицької райадміністрації Роман Гавчак, тоді на вулиці проводили підготовчі роботи, а з 21 жовтня тут почали працювати археологи.

Додамо, що проєкт реконструкції вулиці Корнякта розробили у ЛКП «Інститут просторового розвитку». Після ремонту тротуари і проїжджа частина і тротуари будуть на одному рівні. Ремонт вулиці виконує ТзОВ «Вельт Капітал». Вартість робіт, згідно з угодою, становить 2,9 млн грн.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!