Наприкінці вулиці Курмановича у Львові облаштують кільце

2717 0
Капітальний ремонт вулиці розпочали у вересні.
Фото: Святослав Товстига

Фото: Святослав Товстига

На Курмановича у Львові, у межах капремонту вулиці, планують облаштувати кільце. Про це під час ефіру проєкту Tvoemisto.tv «Реформи без ілюзій» розповів керівник відділу інвестиційних проектів ЛКП «Львівавтодор» Павло Сирватка.

Читайте також: На Сихові планують збудувати нову вулицю

«Вулиця Курмановича — це приклад того, як у місті проводять реконструкцію із заміною комунікацій. Звичайно, це довше і дорожче, ніж заміна верхнього шару асфальту, але це інвестиція в майбутнє, щоб наступні 10 чи навіть 50 років ця вулиця не потребувала значних витрат міста», — каже він.

За словами Павла Сирватки, на Курмановича роблять окремі від проїжджої частини тротуари і велодоріжки. Це створить кращі умови для тих, хто пересувається не на авто, і дозволить у майбутньому пустити туди громадський транспорт, що знизить потребу в поїздках на машині.

У кінці вулиці біля повороту на П’ясецького мають виправити геометрію кільцевого перехрестя під мостом. Зараз там можна їхати і навіть не помітити перехрестя, що провокує аварійні ситуації. Після реконструкції проїзд у всіх напрямках буде через кільце.

Читайте також: Як планують змінити вулицю Віденську у Львові. Візуалізація

Нагадаємо, вулицю Курмановича на ділянці від П'ясецького до Данила Апостола відремонтують за понад 86 млн гривень. Відповідний тендер на сайті публічних закупівель Prozorro оголосив департамент житлового господарства та інфраструктури ЛМР.

Згідно з технічним завданням, підрядник має провести демонтажні роботи, замінити дорожнє покриття, облаштувати комунікації, встановити дорожні знаки й огородження та нанести розмітку. Крім цього, вздовж вулиці планують висадити понад дві тисячі кущів, саджанців та дерев.

Завершити капітальний ремонт вулиці мають до кінця наступного року. Як пояснила під час засідання виконавчого комітету ЛМР 19 липня заступниця міського голови з питань ЖКГ Ірина Маруняк, цією вулицею перевізник сміття «Аве Львів» звозив на перевантажувальну станцію на Північній відходи. Дозвіл користуватися станцією перевізнику надали лише до вересня, після чого, вулицю планують закрити на ремонт.

Додамо, що цього року на ремонт вулиці Курмановича у Бюджеті розвитку закладали 2 млн гривень. Навесні активісти зареєстрували петицію з вимогою відремонтувати вулицю в Залізничному районі Львова, яка зможе розвантажити в час пік вулицю Городоцьку. Також після ремонту нею курсуватиме автобусний маршрут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!