На Високий Замок планують прокласти канатну дорогу. Візуалізація

6906 4
У Львові працюють над реалізацією інвестиційного проекту «Будівництво підвісної оглядової канатної дороги для використання рекреаційних можливостей парку «Високий замок».
Візуалізацію надали в управлінні зовнішньоекономічних відносин та інвестицій ЛМР

Візуалізацію надали в управлінні зовнішньоекономічних відносин та інвестицій ЛМР

Як повідомив директор ЛКП «Зелений Львів» Богдан Москвяк, зараз частково розроблено проект утримання та реконструкції парку «Високий замок», роботи виконує НУ «Львівська політехніка» (на роботи передбачено 197 тис. гривень). Також приватне підприємство «Белзький мур» виконує роботи з розроблення історико-містобудівного обґрунтування ділянки перспективної території будівництва підвісної оглядової канатної дороги для використання рекреаційних можливостей парку «Високий замок», на що передбачено 100 тис. гривень.

Детальніше читайте тут: Фунікулер чи канатна дорога. Як підкорити Високий Замок у Львові?

Після остаточного визначення місця розташування станцій канатної дороги, згідно з детальним планом території, будуть укладені угоди на проведення інженерно-геологічних вишукувальних робіт та будуть виконані роботи щодо розроблення історико-містобудівного обґрунтування та проект на утримання та реконструкції парку «Високий замок» у Львові.

Нагадаємо, 26-го грудня 2016-го року Львівська міська рада затвердила перелік об’єктів для залучення інвестицій. Йдеться і про будівництво підвісної оглядової канатної дороги для використання рекреаційних можливостей парку «Високий замок».

Також у грудні під час зустрічі Міхель Допельмаєр, власник компанії «Doppelmayr», один зі світових експертів у розвитку мобільності у містах, що входять в спадщину ЮНЕСКО,  озвучив думку, що на Високому Замку втілити такий проект можливо. «В Україні немає канатних доріг. Львів стане «туристичною Меккою», якщо зробить це. Це приємний і простий спосіб дістатися з однієї точки в іншу. Проте це водночас і зовсім новий вид транспорту, який ще не всі розуміють», – розповів  Міхель Допельмаєр.

За його словами, для обслуговування витягу на Високий Замок необхідно буде до 10-ти кабінок та 10-15 осіб, які б обслуговували канатну дорогу.  «Це набагато дешевше, аніж обслуговування трамвайної колії, – каже він. – Однак, треба зацікавити не лише туристів, а й львів’ян: щоб вони купували абонементи».

На запитання, скільки для Львова вартуватиме будівництво канатної дороги на Високий Замок, представники компанії чіткої відповіді не дали. За словами Валерія Яшина, менеджера з продажів компанії, у різних країнах вартість створення канатної дороги буде різнитися. «Однак стандарти однакові, – додав він. – Ми використовуємо два термінали. Усе залежить від того, наскільки  вони далеко один від одного. На ціну також впливатиме інфраструктура навколо, дизайн кабінок, їхня кількість, протяжність лінії».

Відеопрезентація проекту будівництва канатної дороги до парку «Високий замок»

 


Читайте також:
27 Липня, 2018 05:25
Віталія Брехливі замовні коментарі!!!! Жоден львівянин, який любить своє місто не висловиться "за" за це жахіття яке своєю громоздкістю та повною відсутністю смаку знівелює всю атмосферу та історію високого замку, заради якої і піднімаються на нього! Ганьба нашому меру і головному архітектору міста! Буде ще одна споруда,як банк на площі міцкевича що "ідеально вписався" на його думку і за його згодою в архітектуру міста.Ганьба!!!
7 Грудня, 2017 14:13
Інна Нарешті приведуть до ладу Високий Замок. Такі краєвиди потрібно дивитися з висока)))
5 Грудня, 2017 12:28
Турист Може і сміття під деревами поприбирають після побудови канатки.
3 Грудня, 2017 15:31
Орест Проект супер! Краєвид там чудовий, туристів багато.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!