На Високому Замку у Львові планують будувати оглядову канатну дорогу. Візуалізація

7134 0
26-го грудня Львівська міська рада затвердила перелік об’єктів для залучення інвестицій. Йдеться і про будівництво підвісної оглядової канатної дороги для використання рекреаційних можливостей парку «Високий замок».
Візуалізацію надали в управлінні зовнішньоекономічних відносин та інвестицій ЛМР

Візуалізацію надали в управлінні зовнішньоекономічних відносин та інвестицій ЛМР

Відповідне звернення надійшло до міської ради від громадської організації «Львівське обласне відділення Українського фонду «Реабілітація інвалідів». Ухвала передбачає проведення низки заходів для підготовки відповідних інвестиційних проектів. Керівник управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій ЛМР Ольга Сивак зазначила, що подібних проектів немає ніде в Україні, мало їх навіть в європейських містах.

Читайте також: Фунікулер чи канатна дорога. Як підкорити Високий Замок у Львові?

Візуалізацію надали в управлінні зовнішньоекономічних відносин та інвестицій ЛМР

Нагадаємо, Міхель Допельмаєр, власник компанії «Doppelmayr», один зі світових експертів у розвитку мобільності у містах, що входять в спадщину ЮНЕСКО, нещодавно у Львові озвучив думку, що на Високому Замку втілити такий проект можливо.

«В Україні немає канатних доріг. Львів стане «туристичною Меккою», якщо зробить це. Це приємний і простий спосіб дістатися з однієї точки в іншу. Проте це водночас і зовсім новий вид транспорту, який ще не всі розуміють», – розповів  Міхель Допельмаєр.

Читайте також: У Львові пропонують створити Урядовий квартал та винести його за межі центру

За його словами, для обслуговування витягу на Високий Замок необхідно буде до 10-ти кабінок та 10-15 осіб, які б обслуговували канатну дорогу.  «Це набагато дешевше, аніж обслуговування трамвайної колії, – каже він. – Однак, треба зацікавити не лише туристів, а й львів’ян: щоб вони купували абонементи».

На запитання, скільки для Львова вартуватиме будівництво канатної дороги на Високий Замок, представники компанії чіткої відповіді не дали. За словами Валерія Яшина, менеджера з продажів компанії, у різних країнах вартість створення канатної дороги буде різнитися. «Однак стандарти однакові, – додав він. – Ми використовуємо два термінали. Усе залежить від того, наскільки  вони далеко один від одного. На ціну також впливатиме інфраструктура навколо, дизайн кабінок, їхня кількість, протяжність лінії».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!