Львів отримав 30 нових тролейбусів «Електрон». На які маршрути вони виїдуть

4080 0
20 тролейбусів уже курсують на маршрутах, 10 виїдуть днями.
Фото: Христина Гоголь

Фото: Христина Гоголь

Львів отримав 30 із 50 нових тролейбусів виробництва «Електрон», які вже курсують вулицями Львова. Більшість із них випустили на маршрути №22 (Університет – автовокзал), №29 (Університет – аеропорт) і №33 (просп. Свободи – вул. Грінченка). Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив керівник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів.

Читайте також: Як часто миють львівські трамваї та тролейбуси

Також у квітні планують відновити колишній тролейбус №10, який сполучав ЛНУ імені Івана Франка із вулицею Ряшівською (тепер №30). Наразі на цей маршрут, каже Орест Олеськів, бракує водіїв. Відновити його вдасться, найімовірніше, у квітні, коли завершаться навчання у школі водіїв.

При цьому управління транспорту планує змінити цей мершрут, забравши кінцеву зупинку від ЛНУ імені Івана Франка. Наразі це питання вивчають, уточнив Орест Олеськів.

У березні «Електрон» має поставити «Львівелектротрансу» ще 20 тролейбусів. У них є камери відеонагляду, вдосконалені системи GPS відстежування, зарядні USB-пристрої для телефонів та гаджетів, а також роутери Wi-Fi. Кожен тролейбус обладнаний двома кондиціонерами та новими запатентованими сидіннями з  негорючого матеріалу.

Читайте також: «Львівелектротранс» та «Львівавтодор» отримав офіційних керівників

Нагадаємо, тендер на тролейбуси провели у листопаді 2018 року. Йдеться про 17 мільйонів євро від ЄБРР, з яких 15 млн – кредит, і 2 млн – грант. Крім закупівлі нових тролейбусів, за ці кошти мають реконструювати тролейбусні мережі та відремонтувати трамвайне депо на Промисловій і тролейбусне депо на Тролейбусній.

Додамо, раніше Концерн «Електрон» виготовив для Львова трамваї, що зараз курсують на Сихів, а також – тролейбуси, автобуси та електробус. Усього місто замовило у підприємства 135 одиниць транспорту. Крім цього, у наступні два роки Львів візьме кредит на 100 тролейбусів із автономним ходом.

Христина Гоголь


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!