Наступного року у новий гуртожиток Львівського університету планують поселяти студентів

5179 0
Станом на сьогодні роботи виконані на 70%.
фото: лну імені івана франка

фото: лну імені івана франка

Наступного року у новий гуртожиток Львівського національного університету імені Івана Франка планують поселити перших студентів. Там зможе проживати 399 людей. Йдеться про ділянку на вул. Пасічній, 62, де з 2020 року триває будівництво. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив проректор з науково-педагогічної роботи та соціальних питань і розвитку вишу Володимир Качмар.

«До повномасштабної війни на будівництво гуртожитка виділили кошти. Перший такий транш від уряду становив 50 млн грн. Потім ми визначили підрядника та розпочали будівництво. До повномасштабної війни у нас вже було збудовано половину поверхів, і протягом цих 8 місяців роботи не призупиняли», – каже він.

У цьому гуртожитку, за словами проректора, будуть проживати студенти-переселенці. Розрахований він на 399 людей. 

Читайте також: УКУ збудує новий студентський колегіум у Львові. Візуалізація

«Нам і до великої війни бракувало приблизно 1000 місць, і ця кількість тільки зростатиме. Крім того, у нас дуже багато студентів-внутрішньо переміщених осіб, вони зараз живуть у різних гуртожитках. Коли ми починали проєкт будівництва, то планували, що він буде для 300 осіб. Після перепланування кількість потенційних мешканців, яких він може вмістити,  це майже 400», – додає Володимир Качмар. 

Візуалізація

Станом на сьогодні є вимурований корпус гуртожитка, повністю зроблений дах, облаштовані всі інженерні мережі (підведена вода, світло тощо). Володимир Качмар каже, що днями роботи змушені були призупинити, бо завершився термін договору з підрядником. Наразі триває перерахунок, оскільки зросла вартість матеріалів, після цього оголосять новий тендер.

«Щоби завершити будівництво, потрібно ще орієнтовно 120 млн грн. Їх до великої війни планувала виділити держава. Завершиити роботи плануємо наступного року, орієнтуємося на весну, і щоби восени студенти змогли там проживати. Однак це ще буде залежати від різних чинників, зокрема, пов’язаних з війною в країні», – додає він.

Читайте також: Як виглядали корпуси Університету Франка в минулому. Фото

Нагадаємо, що про будівництво 9-го гуртожитка для Львівського університету почали говорити ще у 2017 році. Тоді народні депутати від Львівщини просили 110 млн гривень з бюджету. Містобудівні умови та обмеження на будівництво гуртожитку на Пасічній видали у травні 2018 року. Проєкт розробив доцент Національного університету «Львівська політехніка» Ігор Гнесь. Планували, що новий гуртожиток матиме різну поверховість: від трьох до восьми. Раніше на гуртожиток передбачили 8,5 млн гривень. За ці кошти облаштували фасад колишнього профілакторію на Пасічній, 62, відремонтували його зсередини та облаштували їдальню. Оновлений гуртожиток відкрили у червні того ж року.

Тендер оголосили у жовтні 2018 року. Тоді йшлося про 109,6 млн грн, а намір укласти договір із підрядником повідомили Корпорації будівельних підприємств «Карпатбуд», яка у результаті аукціону стала переможцем тендеру. Згідно з даними системи Youcontrol, кінцевим бенефіціарним власником Корпорації будівельних підприємств «Карпатбуд» є Олег Карвацький, якому також належить низка будівельних компаній. У 2020 році народні депутати проголосували за виділення коштів на будівництво гуртожитку для ЛНУ імені Івана Франка. На зведення будівлі скерували 50 мільйонів гривень, зокрема на будівельно-монтажні роботи. Для завершення будівництва та введення об’єкту в експлуатацію, як тоді уточнив у коментарі Tvoemisto.tv речник вишу Олег Вівчарик, у майбутньому потрібні будуть додаткові кошти. 

Ольга Коваль

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!