Найбільш сніжна зима за останні 20 років. Синоптики про погоду за вікном

14156 0
З 2000 року такої висоти снігового покриву ще не було. Востаннє найбільше снігу, 29 сантиметрів, випало у березні 2013-го року. А сьогодні маємо 34 снігового покриву і він буде ще збільшуватися.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

У Львові за ці декілька днів лютого випало більше снігу, ніж у березні 2013-го. Сніжитиме, щоправда уже трохи менше, аж до кінця місяця. Також попереду ще люті морози, за декілька днів температура повітря може опуститися до 20– 25 градусів нижче нуля. Про це у коментарі Тvoemisto.tv розповіла керівниця відділу метеопрогнозів Львівського регіонального гідрометцентру Олена Смалюх.

Читайте також: Рятувальники на Львівщині визволяли «Школярики» зі снігових заметів. Фото 

За її словами, за останні 20 років місто не бачило більшого снігового покриву, аніж сьогодні.

«Зараз Львівщиною і містом, зокрема, проходить серія циклонів. 7 лютого сніговий покрив почав наростати - був 1 см, 8 лютого вже – 11 см. Сьогодні на ранок маємо уже 34 см снігового покриву, до кінця дня він може збільшитись ще щонайменше на 5 см. Починаючи з 2000 року, такої висоти снігового покриву не було – було 29 сантиметрів у березні 2013-го року», – розповідає Олена Смалюх.

До того, каже вона такої висоти сніговий покрив був хіба що у 1996 році.

«Тоді сніжило цілий лютий, на кінець місяця було 52 см снігу. Сніжна погода була і у лютому 1999-го, тоді найвища висота снігового покриву була 40 см», – додає синоптик.

Читайте також: Через заметілі Садовий пропонує завтра зробити вихідний у Львові

Вона каже, що цьогорічні зима не є аномальною.

«Через те, що відбуваються зміни клімату, останні кілька років зими були теплі, деякі узагалі безсніжні, тому ця зима виглядає так неординарно із 2000-го року»,– каже вона.

Сніг у найближчі дні не розтане. Синоптик каже, що попереду на львів'ян чекають ще люті морози.

«До кінця лютого утримуватиметься морозна погода. В окремі ночі температура буде від 20 до 25 градусів нижче нуля. Переважно вночі буде 12 -17 градусів нижче нуля, і у день 6 -11, 5 -10 морозу», – розповідає Олена Смалюх.

До кінця лютого можливо трохи потепліє, втім температура повітря не підніматиметься вище нуля, тому сніг не розтане швидко.

Найбільше опадів синоптики передбачали на сьогодні. Сніжитиме ще вночі, а завтра будуть помірні опади.

«Найбільше опадів буде сьогодні, завтра – помірно. У наступні дні висота снігового покриву буде зростати на 1, 2, 3 сантиметри», – додала вона.

Читайте також: Безпритульній собаці, яка живе біля Церкви Андрія у Львові, змайстрували будку. Фото

Нагадаємо, у березні 2013 року снігопади також паралізували місто.

Нагадаємо, у Львівській мерії відбулося засідання міської комісії з надзвичайних ситуацій. Комісія рекомендувала усім закладам, установам та підприємствам Львівської громади зробити п’ятницю вихідним днем або працювати дистанційно.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!