Найбільший дуб Львова оголосили пам'яткою природи

3766 0
Управління екології підготувало список із 130 унікальних дерев міста, яким можуть надати статус пам'ятки.
фото олександри сладкової

фото олександри сладкової

У Львові 150-річний дуб на вул. Франка, 157 – вул. Енергетичній, 19 оголосили пам’яткою природи місцевого значення. Відповідне рішення ухвалили депутати Львівської міськради сьогодні, 25 лютого.

За словами начальниці управління екології Львівської міської ради Олександри Сладкової, цей дуб має обхват 5 метрів. Це найбільший за обхватом стовбуру дуб на території Львова, що перебуває у доброму стані. Статус дереву надали за ініціативою мешканців прилеглих будинків.

Читайте також: У Львові натрапили на тополю-гібрид, яку можуть віднести до пам'яток природи

Додамо, що милулого року у Львові почали чипувати особливо цінні дерева. Так, чип отримав 140-річний ясен біля пам’ятника Королю Данилу Галицькому. Управління екології перш за все чипує дерева пам’ятки природи, що важливі для певної вулиці та вносить їх в систему Inspectree. Інші дерева теж внесені в систему, загалом їх там зараз понад 2,5 тисячі.

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv започаткувало проєкт «Дерева Твого міста», де закликало львів'ян долучитися до підрахунку дерев у Львові.
 
 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!