Незважаючи на страйк, маршрутки у Львові курсуватимуть без змін. Доповнено

2839 0
Сьогодні, 26 вересня, від 16.00 год. у Львові знову страйкують перевізники. Обіцяють, що цього разу акція не створюватиме дискомфорт для мешканців.

У коментарі Tvoemisto.tv Оксана Маруняк, голова ГО «Розвиток громади» (організації, яка долучилася і підтримала страйк), розповіла, що цього разу перевізники не будуть страйкувати так, як це було раніше.

«Вони зараз приєднуються до наметового містечка в центрі міста, оскільки вимоги перевізників, які були озвучені ще 30 серпня, так і не виконались. Робоча група, яка мала займатися вирішенням проблемних питань, була розформована. На сесії міської ради порозумітися також не вдалося. Перевізники знову виходять на акцію протесту. Однак це не буде у форматі невиїзду на маршрути. Вони розіб’ють намети під Ратушею і стоятимуть зі своїми вимогами», – зазначила Оксана Маруняк, додавши, що у страйкарів немає на меті створювати дискомфорт для львів’ян.

Читайте також: Як покращити громадський транспорт Львова: три речі, які варто змінити

Керівник міського юридичного управління Гелена Пайонкевич прокоментувала ситуацію, що склалась: «Кількість пільговиків та спосіб надання пільг передбачені законами України. Місто одноразово пішло на крок із обмеження часу перевезення пільговиків. Це було приблизно 2 роки тому, коли відбувся різкий стрибок цін на паливно-мастильні матеріали, щоб не підвищувати тарифи на перевезення. Ті самі колеги, які зараз організовують акцію протесту, організовували й акцію протесту пільговиків під міською радою з вимогою скасувати це рішення», – зазначила вона і додала, що влада міста має намір найближчим часом сформувати новий конкурсний комітет, а також рекомендувати ввести туди представника від вільних профспілок. 

Нагадаємо, 30 серпня у Львові стартував страйк перевізників. Кілька маршрутів не виїхали. Серед основних вимог, які висунули і продовжують висувати протестувальники, – обмеження пільгового проїзду у громадському транспорті

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!