Новий мікрорайон та торговий центр. Що дозволила збудувати Львівська міськрада у травні

6686 0
Tvoemisto.tv зібрало перелік нових будівництв, які погодили у Львові в травні.
Умовне фото

Умовне фото

Упродовж травня виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови та обмеження для нового мікрорайону на Стрийській, медичного центру, а також для торгово-розважального центру у Рясному. Tvoemisto.tv зібрало інформацію про 5 нових об'єктів, які вже погодили збудувати. 

Нові офіси

У Львові на вулиці Героїв УПА, 73 планують реконструювати групу приміщень, розширити їх та облаштувати там офіси. 5 травня виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови та обмеження для проектування цього об’єкта. 

Приміщення розташовані у Франківському районі Львова, неподалік – Львівський обласний кардіологічний центр, сквер, що розташовано на перетині вулиць Кульпарківська та Героїв УПА, а також колишній завод «Кінескоп», який перебудовують під адміністративно-офісний центр.  Існуючі будівлі на вул.Героїв УПА, 73 планують реконструювати, здійснити невелику прибудову зі сторони двору, де буде додатковий вхід. Крім того, мансардні приміщення мають реконструювати у повноцінний поверх, які використовуватимуть під офіси.

Будівництво медичного центру

На вулиці Юрія Руфа,6 у Львові нежитлову будівлю планують переробити під чотириповерховий медичний центр. Містобудівні умови та погодження 9 травня затвердив виконавчий комітет Львівської міської ради.

Йдеться про земельну ділянку, яка належала до обласної лікарні. Саму будівлю продали через аукціон Львівської обласної ради. Зазначимо, що вона розташована у межах історичного ареалу Львова, дозвіл на реконструкцію отримало ТзОВ «Леомедік». 

«Йдеться про достатньо занедбаний недобуд на вул Руфа. Будівлю планують завершити у тій висотності, яка сьогодні задана карнизом цієї будівлі, повністю для нежитлових функцій. Крім того, в межах існуючого контуру пропонується сформувати підземний паркінг на 20 місць», – сказав головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Складські приміщення

У Залізничному районі Львова погодили будівництво адміністративно-складського корпуса. Містобудівні умови та обмеження погодив 23 травня Виконавчий комітет ЛМР.

Йдеться про нове будівництво на вул. Рудненська, 14/1 загальною площею 0,1 га. Склади збудують на земельній ділянці категорією – землі промисловості, транспорту, електронних комунікацій, енергетики, оборони та інших призначень. Максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – 64 %. Висота складських приміщень – 15,5 м.

Новий мікрорайон на Стрийській

На вулиці Стрийській,129 у Львові планують збудувати багатофункційний комплекс з приміщеннями громадського призначення, житловими одиницями у верхніх поверхах, підземною автостоянкою, дитячим дошкільним закладом, трансформаторною підстанцією та даховою котельнею.  При будівництві планують зберегти водойму, яку хочуть використовувати в ландшафті та збирати у неї дощову воду. Поряд облаштують відкритий майданчик. Подвір’я буде пішохідним, в ньому запроєктовані прибудинкові майданчики для майбутніх мешканців. 

На території комплексу передбачено також посилення соціальної інфраструктури. У межах паркінгу на 290 місць облаштують приміщення для укриття із опалюваними приміщеннями та санвузлами для довготривалого перебування людей. В межах першого поверху буде розташований дитячий заклад дошкільної освіти, площею 600 м2. Крім того, відведена окрема ділянка для облаштування дитячого майданчика. 

Торгово-розважальний центр

У мікрорайоні Рясне планують збудувати багатофункційну будівлю з надземним і підземним паркінгом. 

Йдеться про реконструкцію незавершеного будівництва, що знаходиться на вул. Шевченка, 313. Забудовник виконає реконструкцію з добудовою адміністративно-побутового корпусу та виробничого цеху під багатофункційну будівлю з підземною автостоянкою, вбудованими трансформаторними підстанціями, даховою котельнею та багаторівневою автостоянкою. На місці теперішнього недобуду створять 8 тисяч кв. м торгових площ. Компанія планує завершити недобуд, облаштувати наземний паркінг на 277 машиномісць та підземний на 217. Також у будівлі передбачені комерційні та громадські функції. Поруч мають облаштувати громадський простір та сквер з місцями для відпочинку. 

_________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!