«Оселя» біля Львова, яка допомагає бідним, лишилася без засобів існування. Як допомогти

14427 0
Безпритульні і потребуючі люди залишилися самі на порожніх вулицях
Фото: Христина Гоголь

Фото: Христина Гоголь

Спільнота «Оселя», яка опікується безпритульними людьми, залишилася без засобів існування, адже їхні благодійні крамниці, дохід із яких йшов на утримання бідних, зачинені через карантин.

Як повідомила у коментарі Tvoemisto.tv заступниця голови Ради «Спільноти взаємодопомоги «Оселя» Наталя Саноцька, львів’яни можуть допомогти безпритульним та потребуючим не тільки коштами, але й продуктами харчування, медикаментами, масками та засобами гігієни.

Читайте також: В складні часи люди мають допомагати одне одному

«Основним джерелом надходжень коштів для існування нашої «Оселі» були наші благодійні крамниці. Тому 25 колишніх безпритульних людей, які зараз в нас живуть та проходять ресоціалізацію, залишились без цих надходжень. Тому нам потрібні фінанси, а також продукти харчування, медикаменти, засоби гігієни. Все те, що потрібно у кожному домі. Бо «Оселя» – це також своєрідний дім», – розповіла Наталя Саноцька.

Водночас спільнота продовжує збір речей, які люди залишають у контейнерах, що розташовані по місту. Тому також потрібне пальне. Крім того, «Оселя» продовжує опікуватися людьми, які лишилися на порожніх вулицях міста.

«Ресторани, кафе закриті, де потребуючі могли отримувати продукти. Люди почали більш ощадно жити і не залишають їжу біля смітників. Бідні голодують, тому ми далі роздаємо їжу біля «Порохової вежі» по четвергах», – розповіла Наталя Саноцька.

Читайте також: «Кримська перепічка у Львові». В часи кризи на перший план виходять родина, друзі, розмови

Через карантин спільнота відкрила благодійну крамницю онлайн в Instagram, адже «Оселя» звикла заробляти на себе.

«Праця є цінністю в «Оселі», тому заробляємо, як можемо. Ми відкрили інтернет-крамницю і будь-хто охочий може придбати речі, а ми «Новою поштою» відсилаємо їх протягом двох днів. Крім того, осередок підтримки безпритульних, який щодня працював, тепер працює у вівторок та п’ятницю. Туди можуть прийти бездомні, отримати одяг, перекусити. Ми дотримуємося всіх застережень, у нас є дезінфектори, маски. Ми також у небезпеці і хвилюємось, щоб ніхто не захворів», – поділилася Наталя Саноцька.

У планах спільноти – домовитися із міською радою Винників про прибирання вулиць. Колись раніше, коли не було ще благодійних крамниць, «Оселя» також прибирала. Також у планах – звернутися до громади, може комусь потрібна допомога по господарству, щоб залучити мешканців спільноти.

Щодо настроїв в «Оселі», то мешканці, хоч і стривожені через епідемію коронавірусу, тримаються разом і підтримують один одного. «У спільноті є старожили, які тут уже з 2006 року. Вони пам’ятають ті часи, коли їли тільки «мівіну», коли не було коштів і «Оселя» ставала тільки на ноги. Вони кажуть, що ми не раз таке переживали і це переживемо», – підсумувала Наталя Саноцька.

 «Підтримати» «Оселю» можна на сайті  або віддати продукти харчування, побутову хімію зателефонувавши за номерами:
+38 (096) 42 64 796,
+38 (093) 010 14 13.

Христина Гоголь

Фото Спільноти «Емаус – Оселя»


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!