Парк Залізна вода відремонтують за майже 27 мільйонів гривень

3582 0
Тендер на капітальний ремонт виграла фірма 24-річної танцівниці шоу-балету.

Департамент містобудування ЛМР визначив підрядника для капітального ремонту парку «Залізна вода», про що повідомляють на сайті електронних закупівель Prozorro.

На території парку, зокрема, проведуть ремонт та створять штучну водойму. Про це раніше у коментарі Tvoemisto.tv повідомляв заступник директора департаменту містобудування ЛМР Володимир Данилюк.

«У проекті передбачили прогулянкові доріжки, додаткові лавки, смітники, паркове освітлення, спортивні майданчики. Крім цього, тут відновлять джерела та облаштують штучний ставок зі сторони вулиці Мушака», – розповів Володимир Данилюк.

Відповідно до проекту, який розробила Науково-виробнича фірма «Рутенія», у парку має з’явитися два дитячі майданчики, майданчики для вигулу собак та гри в петанк, низка майданчиків для пікніків та п’ять оглядових. Також там має побільшати озеленення та клумб. Доріжки замостять бетонною тротуарною плиткою та гранітним відсівом.

Початкова вартість усіх робіт становить 33,5 млн гривень. У закупівлі брали участь п’ять компаній, однак угоду уклали з ТОВ «Інвестиційна Компанія Укрбудсервіс» з пропозицією у 26,63 млн грн. Ця фірма також реконструює парк імені Івана Павла ІІ, водойми в ботанічному саду та Личаківський парк.

За даними Youcontrol, ТОВ «Інвестиційна компанія Укрбудсервіс» створене у квітні 2016 року у Львові. Основним видом робіт підприємства є монтаж водопровідних мереж, систем опалення та кондиціонування. Засновницею компанії є Марта Петричко, а керівницею — Наталія Петричко. Як повідомляє Zaxid.net, Марта Петричко — 24-річна танцівниця, яка у 2016 році завоювала звання студентської віце-міс Львова. У її Facebook також вказано, що за освітою вона – економістка.

Нагадаємо, що проект реконструкції джерела з бюветом у парку «Залізна вода» переміг на щорічному конкурсі «Благоустрій джерел Львова 2019». А в 2017 році на реконструкцію центральної алеї парку у бюджеті розвитку передбачили 4 млн гривень.

Довідка

Парк «Залізна вода» розташований між вулицями Мишуги, Стуса, Кибальчича, Тернопільська, Ярославенка і Мушака. З 1984 року він є пам’яткою садово-паркового мистецтва місцевого значення. Неподалік від нього бере початок річка Полтва, а в самому парку багато джерел, вода яких збагачена залізом.

Майже 200 років тут були ліс і став Камінського. У власності міста територія із ставом опинилась у 1910 році, а за 10 років до того Арнольд Рьорінг почав розбивати тут парк, намагаючись зберегти обриси лісу. На той час бювет вже облаштували й він користувався великою популярністю. Проте втілити парк у тому вигляді, як планувалось, до кінця не вдалось: у 1928 році Тадеуш Врубель почав зводити на його частині дільницю із кам’яниць у стилі функціоналізму.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!