Петиція про продовження вулиці Ряшівської у Львові набрала необхідну кількість голосів

8446 1
Раніше ЛКП «Львівавтодор» отримало дозвіл на виготовлення проекту землеустрою для будівництва продовження вулиці Ряшівської.
Фото: Олександр Шутюк

Фото: Олександр Шутюк

У Львові зареєстрували петицію про будівництво проектованої вулиці, яка з’єднає Ряшівську та Наукову. За півтора місяці петиція зібрала необхідних 500 голосів. Тепер її мають розглянути на пленарному засіданні Львівської міської ради.

Читайте також: Вулиці Творчу та Пластову планують з'єднати новою вулицею

Авторка петиції Наталія Собко пропонує прокласти вулицю вздовж території Львівського аеропорту та Скнилівського парку. 

«Ця дорога значно би зменшила корки на вулиці Виговоського, через які львів’яни не можуть добратися на роботу і додому, а гості міста не мають можливості доїхати до пункту призначення. У цьому районі активно будують нові житлові комплекси, відкрили ТРЦ "Victoria Gardens", а також планують будівництво конгрес-центру», – йдеться в описі до петиції.

Нагадаємо, на початку 2013 року на одній із ділянок поблизу вулиці Ряшівської планували побудувати спорткомплекс до «Євробаскету – 2015», який мав відбутися у Львові. Проект передбачав й будівництво вулиці. Будівництвом мало займатися ТОВ «Юнайтед баскетбол інвестменс». Однак через рік ФІБА-Європа прийняла рішення перенести турнір із України. Відтак арену планували добудувати до «Євробачення-2017», але стадіон збудували лише на 25% та заморозили будівництво. 

Читайте також: У Львові погодили будівництво нової вулиці на Левандівці. Схема

У лютому цього року ЛКП «Львівавтодор» отримало дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо земельної ділянки біля Львівського аеропорту для будівництва продовження вулиці Ряшівської. Нині там розташована пішохідна стежка, якою користуються мешканці мікрорайону.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
29 Листопада, 2018 13:47
Невідомий а чому карта москальскою мовою? Невже так тяжко вставити українською?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!