Під стінами львівської Ратуші відбуваються три пікети. Чого вимагають

2657 1
Пікетувальники виступають проти незаконних забудов у Львові, зокрема проти забудови Цитаделі, а також проти реформування 3-ї стоматологічної поліклініки.

Сьогодні, 21 червня, перед початком пленарного засідання депутатів міської ради під Ратушею розпочалися три пікети.

ГО «Народна дія» та інші активісти з 18 червня розпочала голодування на знак протесту проти незаконних забудов у Львові. На початку пленарного засідання їхня представниця Лідія Конюх виступила перед депутатами, де озвучила їхні вимоги.

Читайте також: Львівська мерія оновила карту скандальних забудов

Зокрема, активісти вимагають провести розслідування роботи головного архітектора Львова Юліана Чаплінського та подальшої його відставки, припинення «дерибану» землі в історичному ареалі міста та його руйнування, відновлення роботи комісії з вирішення спорів у сфері містобудування, оскільки, за словами протестувальників, погодження містобудівної документації зараз відбувається без участі громадськості. Також представники ГО «Народна дія» принесли міському голові Львова символічний подарунок – кувалду, оскільки їх обурило те, як Андрій Садовий виступив проти незаконної забудови у Золочеві, проте не бореться з подібними випадками у Львові.

Тим часом представники Української галицької партії виступили проти забудови Цитаделі – місця, де був розташований концентраційний табір «Шталаг-328». Протестувальники розмістили біля входу в Ратушу імпровізований концтабір.

«На минулій сесії з порушенням регламенту депутати підтримали ухвалу про будівництво на Цитаделі. Текст цієї ухвали не був розданий, тому це було фактично голосування наосліп», – говорить один з протестувальників, член політради УГП Іван Щурко.

Читайте також: Як вберегти Цитадель від захланих бізнесменів

Пізніше Андрій Садовий ветував цю ухвалу, проте під час сьогоднішнього засідання депутати мають можливість подолати вето міського голови. За словами Івана Щурка, протестувальники хочуть добитися, щоб вето не було подолане, а також щоб міська рада спільно з міжнародними партнерами дослідила цю ділянку та обрала для неї інше призначення – облаштування музею, меморіального комплексу чи дослідницького центру.

Також на акцію протесту вийшли працівники 3-ї комунальної стоматологічної поліклініки, активісти та учасники бойових дій, які вимагають збереження стоматполіклініки в статусі бюджетної установи.

Читайте також: Реформа стоматології у Львові. Навіщо вона і чому лікарі проти

«26 лютого були проведені громадські слухання щодо збереження 3-ї стоматполіклініки. Громада Залізничного району одностайно нас підтримала, і ми вирішили вимагати від міської ради зберегти наш медзаклад у статусі бюджетної установи. На основі громадських слухань ми склали проект ухвали, який має сьогодні розглядатися на сесії. До сьогодні на наших працівників тиснуть, погрожують їм звільненням, не виплачують зарплату», – говорить організатор акції протесту, лікар-стоматолог Юрій Казмірчук.

За його словами, протестувальники вимагають від депутатів прислухатися до думки громади Залізничного району та не порушувати Конституцію.


Читайте також:
21 Червня, 2018 12:23
no comments фейкові громадські перевертні як завжди в своєму амплуа. садовий відкатами забув з ними поділитися -- вирішили про себе нагадати. як тільки організатори гроші отримають -- актвістів як вітром змете.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!