Поблизу Бахмута у бою з окупантами загинув львівський пластун

8363 0
Із початком повномасштабного російського вторгнення у 2022 році Павло взяв до рук зброю та пішов захищати рідну країну в ролі розвідника.
фото: пласт львів

фото: пласт львів

Львівський пластун, Лісовий Чорт Павло Петрущак загинув в російсько-українській війні поблизу Бахмута 3 березня 2023 року. Про це повідомили на сторінці Пласт Львів.

Із початком повномасштабного російського вторгнення у 2022 році Павло взяв до рук зброю та пішов захищати рідну країну в ролі розвідника. Загинув Героєм. Чин похорону за Героєм відбудеться в Гарнізонному храмі Львова у п'ятницю. У Павла залишились дружина Вікторія та син Давид, підтримати сім’ю можна за посиланням.

Читайте також: На Сході загинув 29-річний військовий із Львівщини

Для довідки

Із 2008 року Павло Петрущак пластував в гуртку ч. 3 «Пінгвіни» к.ч. 3 ім. Івана Виговського, у станиці Львів. Пластову присягу склав у 2010-му, здобув ступінь пластуна розвідувача. Після юнакування спільно з активом куреня організовував курінні заходи, був членом проводу курінних таборів упродовж 2013-2015  років, завжди вирізнявся своїм оптимізмом і виваженим поглядом на розв'язання проблем. У 2013 році подав заяву до Великого Плем'я Лісових Чортів та став прихильником куреня. Брав активну участь у Революцій Гідності.

Активно пластував орієнтовно до 2015-2016 року – основною паузою в діяльності стала строкова служба на флоті, яку проходив у м. Ізмаїл у військах берегової охорони. Опісля працював помічником машиніста, мав багато цікавих історій з роботи, чим любив повеселити своїх друзів.

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv започаткувало Книгу пам'яті загиблих Героїв російсько-української війни. Про небесний батальйон Львівщини читайте тут.

__________________________________________________________________________________________________

 

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!