Поблизу Львова знайшли трипільську амфору, якій більше 5000 років

3953 1
Знахідку планують відреставрувати.
УНІАН

УНІАН

Неподалік Львова археологи знайшли амфору Трипільської культури, якій понад п’ять тисяч років. Знахідку виявили під час розкопок на горі Жупан, що в околицях Винників. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив директор Винниківського історико-краєзнавчого музею Ігор Тимець.

«Ця знахідка є надзвичайно цінною, а місце, де її виявили, можна вважати крайньою західною точною трипільської культури. Зараз амфору будуть реставрувати, а пізніше її передадуть до історико-краєзнавчого музею для експонування», – каже він.

За словами Ігоря Тимця, розкопки на місці давнього людського поселення спільно проводять археологи Інституту українознавства імені Крип’якевича, представники Винниківського музею та Жешівського університету.

Читайте також: У центрі Львова археологи знайшли кераміку ХІІІ століття. Відео

Нагадаємо, що нещодавно у Львові на місці фонтану «Кульбаба» на площі Галицькій знайшли фрагменти керамічного посуду, які датуються VIІ-VI століттям до нашої ери.

Читайте також:
22 Липня, 2019 19:32
666 ... ".. можна вважати крайньою західною точною.." ... от скільки ж то тре випити , щоб отаке "мудре" визначення зрозуміти ? ... я точно -- пас ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!