Петро Порошенко підписав закон про мову

2402 0
Президент наголосив, що цей закон не порушує права нацменшин.
Фото: Святослав Цеголко

Фото: Святослав Цеголко

Чинний Президент України Петро Порошенко сьогодні, 15 травня, підписав закону про забезпечення функціонування української мови як державної. Днем раніше його підписав Голова Верховної Ради Андрій Парубій.

Петро Порошенко наголосив, що цей закон не порушує права нацменшин. Він зазначив, що закон дає змогу вільно слухати українську музику, читати українські книги та дивитися українські фільми.

Читайте також: Сьогодні ми ухвалили найкращий у світі закон про мову

Нагадаємо, 25 квітня після понад двох тисяч правок Верховна Рада ухвалила законопроект№5670-д «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Перед його підписанням Рада відхилила чотири проекти постанови, якими просили скасувати рішення щодо ухвалення закону про мову. 

Законопроект має унормувати законодавство України про мову, після того, як Конституційний суд скасував закон «Колесніченка-Ківалова», який ухвалили у 2012 році. У першому читанні новий мовний закон схвалили у жовтні торік.

Натомість майбутній президент України Володимир Зеленський на своїй сторінці у Facebook написав, що після інавгурації перевірить ухвалений законопроект, щоб пересвідчитися, що в ньому дотримані всі конституційні права та інтереси всіх громадян України.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!