Прокуратура Львова подає до суду щодо законності будівництва ЖК на Липинського. Оновлено

7180 1
Земельна ділянка, за даними прокуратури, незаконно перейшла з комунальної у приватну власність.
Фото: Avalon

Фото: Avalon

Прокуратура Львівської області ініціює перед судом питання законності будівництва ЖК на вулиці Липинського компанією Avalon. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила головна прокурорка Львівщини Ірина Діденко.

Читайте також: У Львові під приводом реконструкції зруйнували історичну віллу

Зокрема прокуратура вимагатиме у забудовника законного оформлення всіх документів. Попередньо з’ясувалося, що земельна ділянка, на якій будують житловий комплекс, у жовтні 2014 року без достатніх підстав перейшла з власності львів’ян у приватну.

«Як наслідок, люди, які інвестують у будівництво квартир, можуть залишитись ошуканими, а міський бюджет вже 5 років недоотримує кошти», – зазначає Ірина Діденко.

Тож прокуратура через суд хоче витребувати земельну ділянку з приватної власності на користь громади Львова. Учора, 7 листопада, за клопотанням прокуратури, суд наклав арешт та заборонив відчуження та розпорядження цією землею. Зазначається, що вартість земельної ділянки площею майже 1,3 га оцінюють у 1,4 млн грн.

Натомість компанія Avalon у своєму офіційному коментарі зазначає, що будівництво ведуть на законних підставах.

«Компанія Avalon Inc. не є власником земельної ділянки на вулиці Липинського, 27, і ніколи не придбавала її у власність. Компанія "Авалон Юніон" – забудовник, який отримав право забудови ділянки, уклавши договір суперфіцію з нинішнім власником», – зазначають у компанії.

Зазначається, що юристи Avalon Inc. планують звернутися до суду з позовом про захист честі, гідності та ділової репутації для спростування.

Читайте також: Донці Козловського погодили будівництво торгово-готельного комплексу на початку Дорошенка

Додамо, що на улиці Липинського, 27 ТОВ «Авалон юніон» будує чотири багатоповерхівки. Водночас депутати ЛМР підтримали петицію про збереження паркової зони між вулицями Липинського та Лінкольна, де пропонують створити парк імені Квітки Цісик.

Нагадаємо, що в серпні 2016 року депутат ЛМР Григорій Козловський звернувся до виконкому про розроблення детального плану навколо району вулиці Липинського і фінансував його розробку. У грудні 2017 року документ ухвалили.

У червні 2018 року виконком видав ТОВ «Авалон юніон» містобудівні умови та обмеження на будівництво чотирьох  багатоквартирних будинків на ділянці площею 1,3 га. Загальна висотність будинків не повинна була перевищувати 26 м для двох будинків та 32 і 35 м для інших відповідно. 

Читайте також: Григорій Козловський планує відкрити медичний центр для породіль на Раппопорта

Засновниками ТОВ «Авалон юінон», згідно з даними сайту Youcontrol, є компанії ТОВ «Авалон інкомпані» і закритий венчурний фонд «Адамант» (10%). ТОВ «Авалон інкомпані» зареєстроване на мешканця Дніпра Дмитра Палієнка, якому також належить «Авалон ґрін», «Авалон статус» та «Авалон престиж». Неодноразово про співволодіння компанією «Авалон» заявляв депутат Львівської міської ради Григорій Козловський, однак такі відомості відсутні у його декларації.

Інфографіка Ірини Діденко / Фейсбук


Читайте також:
8 Листопада, 2019 16:42
Мешканець Ось що робить акциз чудодійний
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!