При лікарнях створять спецбригади для тестування на коронавірус удома

2395 0
МОЗ повідомить контактні телефони для виклику спецбригад найближчим часом.
Фото: Ігор Берник

Фото: Ігор Берник

При центральних районних лікарнях створять спеціальні бригади медпрацівників для тестування на коронавірус вдома. Про це під час брифінгу повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

За його словами, бригада буде відбирати у хворих зразки для проведення досліджень у вірусологічній лабораторії. Це має зменшити мобільність людей, які мають симптоми коронавірусної хвороби і необхідність відвідувати або сімейного лікаря, або інший заклад охорони здоров'я, щоб здати аналіз.

Читайте також: Коронавірус у Львові. Найважливіше

«Як голова з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, я дав доручення створити всім при центральних районних лікарнях мобільні бригади, які будуть складатися з водія і медпрацівників, щоб на виклики сімейного лікаря, екстреної медичної допомоги або інших медпрацівників, щоб ця бригада приїжджала до людей додому, у яких буде підозра на коронавірус, для забору зразків для проведення досліджень у вірусологічній лабораторії», – каже він.

Віктор Ляшко додав, що МОЗ повідомить контактні телефони для виклику спецбригад найближчим часом.

Нагадаємо, що станом на 27 березня в Україні підтвердили 218 випадків коронавірусної хвороби COVID-19. За даними Центру громадського здоров’я, 5 людей померли, четверо – одужали, а за останню добу виявили 62 нові випадки захворювання.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!