Приватні перевізники закупили для Львова перші екологічні автобуси

6451 0
Вартість одного автобуса – 30 тисяч євро.
Фото: Асоціація перевізників Львівщини

Фото: Асоціація перевізників Львівщини

У Львові на початку грудня на маршрути, які обслуговує приватний перевізник ТзОВ «Міра і К», виїдуть нові автобуси Solaris польського виробництва.  Перевізники наголошують, що автобуси є екологічно чистими, які відповідають стандарту Євро-5. 

Читайте також: МАЗи розбрату. Чому Львів закупляв білоруські автобуси

Як пояснив у коментарі Тvoemisto.tv голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка, це автобуси Євро-5 польського виробництва. Вони є низькопідлоговими, тож пристосовані для перевезення людей з інвалідністю.

«Автобуси – газові, екологічно чисті. Газові автобуси у Львові ще не їздять. Перевізник «Міра і К» закупив перших 4 автобуси і на другий тиждень ще приїдуть 4 автобуси. Будемо так програмно замінювати «Еталони» та «Богдани» на низькопідлогові автобуси. Ми взяли напрям на екологічно чистий транспорт», – розповів Іван Велійка.

За його словами, автобуси обладнані системою кондиціонування, у них передбачені 35 місць для сидіння, загальна пасажиромісткість – 70 людей. Вартість одного автобуса – 30 тисяч євро.

Додамо, що ТзОВ «Міра і К» обслуговує маршрути № 8, 33, 25, 27, 11, 14, 7.

Читайте також: У Львові закуплять 250 електробусів. Коли на них можна буде їздити

Нагадаємо, що троє приватних перевізників Львова – «Міра і К», «Фіакр Львів» і «АТП-14630» зареєструвалися у концерн Екопастранс у серпні цього року. Керівником концерну є Ігор Самардак. Упродовж трьох років вони погодилися закупити 200 електробусів.

Фото Асоціації перевізників Львівщини


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!