Пункт пропуску «Нижанковичі – Мальховіце» відкриють для проїзду вантажівок

3222 0
ПП розпочне працювати з 13 лютого.
Фото: INPOLAND.NET.

Фото: INPOLAND.NET.

З 13 лютого на українсько-польському кордоні розпочне роботу ПП «Нижанковичі – Мальховіце». Його відкриють для порожніх транспортних засобів комерційного призначення, загальною масою понад 7,5 тонни.

Джерело: Львівська митниця

«Сподіваємось, це дозволить розвантажити інші автомобільні пункти пропуску, зменшити черги на кордоні та пришвидшити рух транспорту в обидва боки», – зазначив в.о. начальника львівської митниці Олег Шахрай.

Пропуск вантажівок здійснюватиметься за винятком транспортних засобів, які переміщують небезпечні речовини та автомобілів, придбаних за кордоном, що ввозяться в Україну для випуску у вільний обіг.

Читайте також: Пункт пропуску «Нижанковичі – Мальховіце» запрацює до 2024 року

Зауважимо, що пункт пропуску «Нижанковичі – Мальховіце» працюватиме в режимі спеціального тимчасового переїзду через кордон. Тобто пропускатимуть великогабаритні вантажівки, так звані TIRи, але тільки ті, що рухаються без вантажу. З 2024 року ПП мав би почати функціонувати повноцінно.

Нагадаємо, що пункт пропуску «Нижанковичі – Мальховіце» спершу планували відкрити до 2024 року, однак пізніше у Львівській ОВА зазначила, що до кінця цього року він має запрацювати у режимі спеціального тимчасового переїзду через кордон.  Це передбачає спільний контроль українських і польських митників та прикордонників, як на КПП «Грушів», а вартість робіт становить 109 мільйонів злотих, що оплачує польська сторона. Загалом будівництво п’яти нових пунктів пропуску на території Львівської області потрапили у план заходів Кабміну з облаштування пріоритетних пунктів пропуску на 2021-2023 роки. Йдеться про пункти Лопушанка, Варяж, Белз, Мшанець та Боберка. Як зазначив у коментарі Tvoemisto.tv заступник голови Львівської ОВА Юрій Бучко, з боку Львівської області під'їзну дорогу до пункту пропуску вже облаштували, встановили шлагбауми та світлофори. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!