Львів після негоди. Репортаж з вулиць міста

17907 0
У Льовові гроза пошкодила багато дерев, ліній електропередач та автомобілів. Крім того, негода понищила елементи пам'яток архітектури і вирвала віконні рами з обласної ради.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

Вчора у Львові була сильна спекаТемпература повітря вдень сягала до 33 і навіть 34 градусів тепла, відтак синоптики застерігали про надзвичайну (5-й клас) та високу (4-й клас) пожежну небезпеку. 

Після вчорашньої спеки сьогодні по обіді в місті пройшла гроза, яка повалила багато дерев. Львів'яни публікують фото та відео з наслідками негоди у соціальних мережах.

Як запевнив Tvoemisto.tv речник ГУ ДСНС України у Львівській області Віталій Туровцев, через негоду ніхто не постраждав. 

Зокрема, негода наробила лиха у центрі міста, на вул. Просвіти, на перехресті вул. Стрийської – Наукової та вул. Окружній, на вул. Вернигори і Квітки-Основ'яненка, на Личаківській, вулиці Сахарова, Коперника, Університетській, Січових Стрільців, Джерельній та інших. 

 

Стихія також спричинила транспортний колапс. До кінця цієї доби через негоду не буде курсувати весь електротранспорт. Аварійні служби зараз намагаються ліквідувати пориви та пошкодження на мережах.

«Їду десь годину. Негоду перечакав на роботі. Їхати ще години три тих 5 кілометрів, думаю», – каже один з водіїв у коментарі Tvoemisto.tv.

«Їду з 4 години, негоду переживав прямо у машині. Було страшно, як у фільмі», – каже інший водій у коментарі. 

Через сильну стихію на площі Ринок та площі Підкови у центрі Львова з коренями вирвало дерева, яка тепер лежать на тротуарах та проїзжджій частині.  

площа Ринок

Велосипедисти скаржаться також на велоінфораструктуру, оскільки часто можна зустріти заїзд чи виїзд на велодоріжку з калюжою. 

«З такою велоінфораструктурою, коли після з’їзду з велодоріжки бачимо велику калюжу, їздити не дуже зручно», – коментує Tvoemisto.tv велосипедист.

площа Підкови

Затопило знову вулицю Сахарова, там також обірвало трамвайну мережу. Напередодні йшлося про те, що на цій вулиці  проведуть реконструкцію відведення дощових вод дренажного лотка у каналізаційний колектор.

ЛКП «Львівелектротрансу» надали функції замовника на проектування та реалізацію проекту. Департамент економічного розвитку ЛМР має передбачити видатки для реалізації проєкту за рахунок коштів бюджету розвитку міського бюджету м. Львова.

Вул. Сахарова

Гроза також пошкодила дерева й на інших вулицях міста. Зокрема, на вул. Личаківській, Степана Бандери, Джерельній та Колесси. 

вул. Личаківська

вул. Степана Бандери

Вул. Джерельна

вул. Колесси

Львів'яни на сторінках у Фейсбук діляться наслідками негоди на різних вулицях міста.

Негода у Львові спричинила шкоду також власникам автомобілів. Вирвані з корінням дерева та обламані гілки впали на авто, пошкодивши їх. Зокрема, про це написав Василь Паращак на сторінці у Фейсбук. 

У соцмережах люди пишуть, що в Успенській церкві на вулиці Руській вирвало дах і тече вода, а на вулиці Євремова дерева ледь не пошкодили чиїсь авто. 

За повідомленням керівниці управління охорони історичного середовища ЛМР Лілії Онищенко у коментарі Tvoemisto.tv, із Домініканського собору упала амфора. 

Комунальні служби та мешканці Львова продовжують розчищати вулиці міста від негоди. У міській раді стверджують, що відповідні служби також працюватимуть упродовж вихідних. 

Як нагадують в міському управлінні з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення, під час грози варто не ходити під розлогими деревами, рекламними щитами, лініями електропередач і антенами, бо пориви вітру можуть їх пошкодити. Також варто уникати відкритої місцевості та води, бо вода – відмінний провідник струму.

Софія Шавранська

Фото і відео Тараса Бабенчука та з соцмереж 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!