СБУ викрила львів’янку на розповсюдженні фейків про коронавірус

2371 0
Жінка намагалася нагнітати панічні настрої серед населення та дестабілізувати ситуацію в регіоні.
Ілюстративне фото: newscientist.com

Ілюстративне фото: newscientist.com

Служба безпеки України викрила у Львові місцеву мешканку, яка розміщувала в інтернеті фейкову інформацію про розповсюдження COVID-19 в Україні. Про це повідомляє прессблужба СБУ.

Фахівці з кібербезпеки спецслужби встановили, що львів’янка, яка є учасницею понад 1000 спільнот у заборонених соцмережах, зі свого акаунта свідомо поширювала неправдиву інформацію про COVID-19. Жінка намагалася нагнітати панічні настрої серед населення та дестабілізувати ситуацію в регіоні.

Читайте також: 5 порад від експерта: Як виявити інформаційний фейк

Під час обшуку за місцем проживання зловмисниці правоохоронці знайшли комп’ютер, з якого поширювались фейки. На ньому також містились дописи із закликами до повалення конституційного ладу державі та пропагування ідеї створення так званої «Новоросії».

Під час досудового слідства перевіряють інформацію щодо можливої координації дій інтернет-пропагандистки спецслужбами РФ і терористичних організацій Л/ДНР.

У межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) та ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України)  Кримінального кодексу України тривають слідчі дії.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!