Скільки українці відпочиватимуть на Новий рік та Різдво. Перелік вихідних

10280 0
Українцям повідомили, скільки державних вихідних буде на Новорічні та Різдвяні свята.
фото: ngzt

фото: ngzt

На новорічні та різдвяні свята українців чекатимуть парні потрійні вихідні, інформує Урядовий кур’єр. «Відпочивати будемо на день менше, ніж на зимові свята в минулому році. Передсвяткових робочих днів, укорочених на годину, не передбачено», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: В Україні пропонують запровадити нові державні вихідні. Календар

Вихідні на Новий 2018 рік в Україні триватимуть три дні – з 30 грудня (субота) по 1 січня (понеділок) включно. 31 грудня в 2017 році припадає на неділю. 7 січня (Різдво) 2018 року теж припадає на неділю, тому понеділок, 8 січня, буде неробочим днем. Таким чином, вихідними будуть знову три дні поспіль: 6, 7 і 8 січня. 

Читайте також: Вшануймо працею: українці не досить багаті, щоб так багато святкувати й відпочивати

Нагадаємо, в Україні хочуть запровадити вихідний на католицьке Різдво. Про те, що слід зробити, щоб в Україні святкували народження Ісуса Христа з усім світом та до яких змін в церковному календарі це може призвести раніше Tvoemisto.tv розповів завідувач кафедри літургійного богослов’я УКУ, заступник голови Патріаршої літургійної комісії УГКЦ о. Василь Рудейко.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!