Сквер біля Львівського лялькового театру назвали на честь Сергія Дмитровського

2483 5
Колишній керівник ДСНС Львівщини помер торік восени.
Фото: s.pb.org.ua

Фото: s.pb.org.ua

Сквер навпроти Львівського лялькового театру назвали на честь колишнього керівника ДСНС у Львівський області Сергія Дмитровського, який помер торік у листопаді. Відповідне рішення прийняли під час пленарного засідання ЛМР сьогодні, 6 червня.

Читайте також: Перед ляльковим театром у Львові ліквідували хаотичну парковку

Площа скверу, що розташований на площі Данила Галицького, становить 0,22 га. Впродовж місяця Галицька райадміністрація має виготовити і встановити відповідне ознакування скверу.

Додамо, що торік на Громадський бюджет подали проект громадського простору у сквері навпроти Лялькового театру. Там пропонували облаштувати мистецький, студентський та відпочинковий простори для вуличних подій, зелені насадження, фонтан та амфітеатр. Втім проект не переміг.

Читайте також: Шекспір, туристи й сортування сміття. Як зміниться львівський ляльковий театр

Нагадаємо, Сергій Дмитровський очолював обласне ДСНС із 2004 року. Він помер 17 листопада у віці 57 років.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
6 Червня, 2019 19:50
666 ... в історичному центрі Львова назви теж мали б бути пов'язані з історією нашого міста ... так воно поки і було ... і от -- нате , люди , отримуйте ! ... а якась громадська думка що до отакого найменування була врахована ? ... НІ ! ... "..рішення прийняли під час пленарного засідання ЛМР.." ... а щоби шукати оте "логічне підгрунтя" в рішенні ЛМР , яке несе "наявність пожежної частини на східному боці площі" , то я стільки не вип'ю ... свою думку щодо я сказав , вашу -- почув ...
6 Червня, 2019 18:41
L. @666, я не маю на увазі обсяг статті на Вікіпедії, але для мене, як для людини, яка не знайома із С. Дмитровським взагалі, стаття як опис *значимості* персони, перегляд кількох статей про прощання з ним та наявність пожежної частини на східному боці площі наводить на думку, шо рішення стосовно найменування скверу має під собою якесь логічне підгрунтя. Чи ні?
6 Червня, 2019 17:23
666 ... якщо я кажу ".. за цього достойника знаю майже нічого.." , то це не означає , що ота вікіпедія знає про нього більше за мене ... тому вважаю неприпустимим "карбувати" такі імена-фамілії ( як конкретне тавро) на "тілі" нашого Львова ...
6 Червня, 2019 16:21
L. @666, на україномовній Вікіпедії є невелика стаття про нього, де коротко описано його життєпис, тому можна припустити значимість та заслуги все ж є. До того ж, прямо над сквером знаходиться пожежна частина, тому таке рішення є доволі символічним, хоча, як на мене, спірним (пл. Д. Галицького з пам. Ю. Кульчицьком у сквері С. Дмитровського.)
6 Червня, 2019 14:14
666 ... ".. який помер торік у листопаді.." ... (най з Богом спочиває) ...та чим він заслужив , щоби до львівського скверу притулили його "ім1я" ? ... от є у Львові вулиця Б.Котика ... але ж то була конкретна комуняцька сволота ( це моє особисте визначення і маю для того всі підстави)) ... а за цього достойника я знаю майже нічого , та переважна більшість львів'ян знає ще менше ... для чого отак "закарбовувати" їхні імена ? ... отак оті "хрещені батьки" знецінюють НАШУ історію України ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!