Сміттєзвалище біля львівського аеропорту мають прибрати до кінця літа

2155 0
Раніше, через сміттєзвалище, виникла небезпека у перельотах декількох літаків з аеропорту «Львів».
Джерело: Zaxid.net

Джерело: Zaxid.net

Виконавчий комітет ЛМР звернувся до ЛОДА з вимогою до 31 серпня прибрати несанкціоноване сміттєзвалище на вул. Північній, 1, поблизу Міжнародного аеропорту «Львів» та заборонив фунціонування цієї ділянки як сміттєзвалища.

Своїм рішенням, виконком підтримав заборону функціонування цього майданчика для перевантаження та брикетування твердих побутових відходів, а сміття, що розташоване на Північній, 1, повинні прибрати до кінця літа та рекультивувати землю.

Також у мерії доручили ЛКП «Муніципальна варта» встановити тут шлагбаум із 1 вересня, а юридичному департаменту звернутись до суду з позовом про звільнення самовільно захопленої земельної ділянки.

Читайте також: Яким буде перший сміттєпереробний завод у Львові. Візуалізація

Зауважимо, що прибрати сміття з перевантажувальної станції на вулиці Північній мали ще до кінця липня минулого року. Потім на це дали ще місяць. У вересні Назарій Романчук повідомляв Tvoemisto.tv, що станцію очистять до середини місяця. На початку серпня в ЛОДА повідомили, що вивезуть всі відходи впродовж 10 днів.

Додамо, що перевантажувальна станція розташована неподалік львівського аеропорту. 31 липня літак зі Львова здійснив у Києві екстрену посадку, оскільки йому в один із двигунів потрапили птахи, яких приваблює сміття на Північній. Схожа ситуація також сталась із пасажирами рейсу Львів – Неаполь італійської авіакомпанії Ernest Аirlines. За словами Назарія Романчука, на прохання аеропорту на ділянці вже встановили обладнання для відлякування птахів.

Назар Притула


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!