Світовий день музики у Львові. Як взяти участь?

2503 0
Львівських музикантів й активістів закликають подати заявку та взяти участь у Світовому дні музики, який відзначатимуть 21 червня.
фото: fetedelamusique.lviv.ua, lviv.pm, visitlviv.net

фото: fetedelamusique.lviv.ua, lviv.pm, visitlviv.net

Сьогодні, 21 квітня, розпочато збір заявок для участі у Світовому дні музики у Львові, який відбудеться 21 червня. Організатори запрошують усіх, хто любить музику, об’єднатися заради вільного звучання. Особливо кличуть музикантів, аби разом наповнити місто музикою, показати талант і пристрасть до неї відкрито й безкорисливо у громадських місцях Львова.

Читайте також: ТОП-5 вуличних музик Львова: взаємна любов вулиці та музикантів

Свято музики організовують його учасники – тому організатори відкриті до співпраці з волонтерами, громадськими організаціями, локаціями, організаторами місць для виступів та доброчинцями.

Збір музичних учасників та локацій триває до 1 червня, збір волонтерів – до 21 травня. Зареєструватися та ознайомитися з детальними інструкціями можна на сайті. Реєстрація не є обов’язковою, але вона допоможе сформувати інтерактивну мапу з місцями виступів та скласти повну програму Свята.

Світовий день музики (Fête de la Musique) – це ініціатива, що стартувала у Парижі 1982 року, і наразі охоплює понад 740 міст у 120-ти країнах світу. 21 червня, у день літнього сонцестояння, професійні музиканти й аматори вільно виходять на вулиці своїх міст і разом з мешканцями наповнюють їх музичним драйвом. Львів вже втретє приєднується до Світового дня музики – у 2014 році участь взяли майже півтори сотні гуртів та виконавців на 60-ти різних локаціях. Це унікальний приклад масової некомерційної акції за кількістю учасників та слухачів.

Опублікувала Юлія Сабадишина

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!