«Тепер безпечного міста немає». Садовий про ранкову атаку на Львів

23619 0
По Львову вдарили чотири російські ракети, які випустили з акваторії Чорного моря.
Фото з соцмереж

Фото з соцмереж

Міський голова Львова Андрій Садовий каже, що отримав інформацію про ракетний обстріл через хвилину після атаки. Однак надалі мер повідомлятиме інформацію у координації з військовою адміністрацією. Про це він заявив сьогодні, 18 березня, під час стріму Tvoemisto.tv на брифінгу.

Міський голова зауважив, що сьогодні уже немає безпечних та небезпечних міст, всі можуть опинитися під ударом, і оскільки обстріл проводили з акваторії Чорного моря, мешканців Львова закликають у разі повітряної тривоги обов'язково ховатися в укриття.

«Львів зазнав ракетної атаки. Я отримав інформацію за хвилину після атаки, почав зв'язуватися зі службами, проговорив ситуацію з керівництвом аеропорту та автотранспортним підприємством. Найбільша біда, що знищені приміщення авіремонтного заводу, хоча все виробництво забрали звідти заздалегідь. Одна людина отримала поранення», – каже він.

Читайте також: По Львову вдарили чотири російські ракети, жертв немає, – Козицький 

Водночас Андрій Садовий наголосив, що сьогодні після обстрілу мав розмову із головою військової адміністрації Максимом Козицьким про координацію у поширенні, оприлюдненні інформації про напади Росії. Зокрема, мера спитали, чому він повідомив, що ворог не влучив у львівський аеропорт, тим самим поінформувавши окупантів.

«Ми це питання проговорювали з головою військової адміністрації і вибудували логістику. Прийняли рішення щодо координації. Оперативність, якість інформації буде кращою і якіснішою. Люди повинні мати інформацію, що сталося. Ви розумієте активність людей у соцмережах. Сьогодні велике питання до всіх нас, до мене в тому числі», – пояснив мер.

Він додав, що Львів продумав чіткі системи реагування на надзвичайні ситуації, зокрема, як мають працювати комунальні підприємства та інші служби, забезпечили всі необхідні запаси.

Читайте також: Що можна публікувати під час війни, а що – ні? Питання дня

Нагадаємо, що сьогодні, 18 березня, у Львові пролунало кілька вибухів у районі аеропорту. Сигнал повітряної тривоги пролунав о 6.08 ранку. Міський голова Львова Андрій Садовий повідомив про те, що унаслідок вибухів поблизу аеропорту у Львові на АТП-1 вибило вікна. Згодом додав, що окупанти поцілили по авіаремонтному заводу і знищили будівлі. Активну роботу заводу було завчасно зупинено. 

Повітряне командування «Захід» Повітряних Сил ЗС України повідомило, що окупанти шістьма ракетами били по території в районі Львівського аеропорту, утім дві ракети українські військові збили. У результаті обстрілу одна людина отримала поранення і перебуває у середньому стані важкості.

Тvoemisto.tv підготувало пояснення про те, що можна публікувати під час війни, а що ні. Детальніше читайте за посиланням.

Христина Гоголь

Відео Дар'ї Кучер


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!