«Треба просто любити людей»: Юлія Міщенко про найбільшу цінність у житті

7885 0
Українська співачка, лідер, автор пісень і продюсер поп-рок-гурту «Таліта Кум» у межах культурного проекту Мар’яни Савки «12 неймовірних жінок про цінності, які творять людину» розповіла про найбільшу цінність у житті людини. Про любов і закон, кінобізнес, запит української аудиторії і, звісно ж, про музику Юлії Міщенко читайте у матеріалі Tvoemisto.tv.

Про цінності

Цінності – це базова річ у житті, але ми для себе не завжди її формулюємо чітко. Любов це та річ, яка завжди для людини важлива. Дитина народжується – їй важливо, щоб її любили, людина росте – їй теж це важливо. Любов ми завжди шукаємо в різних речах. У мене з Мар'яною був період абсолютно ідеалістичної дружби і ми думали, що дружба – найголовніше. І Віктор Неборак нам тоді казав, що мине час і друзі відійдуть на другий план, на першому – буде сім'я. Ми думали який він ідіот, що нічого не розуміє, це не так.

Для мене зараз базова цінність – це сім'я, але до цього треба було дійти, дорости, осягнути. Але ж друзі теж залишаються. До того ж у нас з'явилися діти і я вражена, бо діти показують скільки часу вже минуло. Серед цінностей для мене були проекти, реалізація ідей. Але найважливіше – це любов у серці, яку ти кожен період свого життя вкладаєш у те, що ти робиш і в те, чим ти живеш.

Зараз світ більше відкритий і ми маємо більше платформ для ідей, для обміну ідеями. Це чудово, але все залишається незмінним, як і тисячу років тому, як і дві тисячі. Людям завжди важливо розуміти, що поруч є ті, для кого вони найважливіші, що є ті, задля кого вони щось роблять, мислять, думають. Світ змінюється, але людська природа – ні. Я думаю, що любов була, є і буде найважливішою цінністю для всіх.

Про любов і закон

Основна концепція християнства це є закон і любов. І любов завжди важливіша, ніж закон. Це доречно застосовувати до будь-якої сфери життя. Всюди є правила, і всюди має бути чітке розуміння, до чого ми йдемо і куди, але базова і основна – любов. Вона оживляє все і допомагає цим правилам гармонізуватися.

Я створила серіал «Черговий лікар», який показують на телеканалі «Україна», і це перший повністю україномовний серіал, – для мене це велика перемога. Для мене важливо, що я зламала ринок, що український серіал може мати високі рейтинги. Коли ми дізналися, що канал замовляє вже 2-й сезон, один із колег сказав мені, що дивується, де я навчилася бути хорошим керівником. Я відповіла, що ніде не вчилася, просто люблю людей. Це базовий підхід до всього, – треба просто любити людей. Це світло ліхтаря у темному лісі, яке допомагає знайти правильний момент, підхід для хорошого результату, в будь-якій роботі. Любов допомагає нам завжди.

Про кінобізнес

Кіно дозволяє поєднати в собі літературу, філологію, режисуру, шоу-бізнес, мій продюсерський досвід. Це настільки глобальна можливість втілювати ідеї, яку на сьогодні не дає жоден інший різновид мистецтва. Серіали – це все одно що Ворхол свого часу у мистецтві, тобто репродукція, але водночас це зріз суспільства. На сьогодні це тренд, можливість впливати на маси, людей, задавати тон, поведінкові моделі. Це сфера, яка для мене зараз цікава і актуальна, і я рада, що цей світ зараз відкритий, бо є великий попит на українських продуктів.

Про телебачення і запити аудиторії

Є два різних підходи. Перший – це ми намагаємося задовольнити очікування аудиторії, які ми начебто собі уявляємо, і за останні скількись-там років «жовтизни» ставало все більше. І якщо у Британії є вечірні шоу, де люди роблять те ж, що ми тут, – і це дивляться, то у нас, зрозуміло, що треба, щоб у цей час хтось помер чи роздягнувся, або вдарив один одного в обличчя, щоб це дивилися. Є інший підхід, коли ми не намагаємося опускатися вниз, коли розуміємо, що є певні норми і ми маємо їх нав'язувати, підтримувати. У нас все є і буде, бо українці досі, за всіма дослідженнями, одна з найосвіченіших націй. Маркетингові дослідження кажуть, що українці однією з базових цінностей вважають рівність і для них болючим є те, що когось принижують.

Про україномовний серіал

Коли ми робили серіал, було дуже складно переконати людей, що в Києві знайдуться люди, які вміють розмовляти українською. А людей просто багато років заточували, їм виправляли акцент, але копни і в кожного є родичі україномовні. Коли ти людям кажеш, що ми будемо робити своє – ви не повірите, скількох людей це мотивувало. І вони вже разом шукали, пропонували, билися за кожне слово.

Найважливіше, що це не моя конкретна робота, бо телевізійний бізнес і кінобізнес це не моя індивідуальна історія. Це сфера, де ніколи не буває неколективної творчості. Я намагалася, щоб усі були добрими, всі люди – з добром і позитивним посилом. Звісно, що те, що відчуваєш, те і втілюєш.

Про споживацтво

Всесвіту потрібна любов. Якщо люди еволюціонують, ця енергія любові чистішає, людина більше її випромінює. Якщо дотримуватись низького рівня – я називаю це Макдональдс: я прийшов і швидко дайте мені дві любові, три дружби і ще чотири успішні кар'єри, швидко загорніть за три копійки. Все спробував – щось не те, ви погані, ви мене обдурили. Люди часто зараз ставляться до всього як споживачі, викидаючи сміття у лісі, позбуваючись важливих речей, не прагнучи працювати над собою, над стосунками, над будь-чим. Це споживацтво. А любов його заперечує, вона навпаки каже – працюй.

Про дітей

Я стала собою і зрозуміла себе лише після народження дитини. Раніше мені здавалося, що щось я розумію. Якими розумними були всі дівчата, які рано стали мамами. У кожного своє, але для мене це переоцінка всього. А ще відчуття щастя, бо діти це енергія любові, якої більше немає ніде. Це любов у чистому, абсолютному вияві.

Про боротьбу з образами

Образа – означає не сприймати те, що інший може бути іншим. Це значить, що я знаю все, що має бути лише так. Ображаючись, людина карає лише себе. Якщо додати любов, то починаєш розуміти, що це їх право, світ різний, є кіт і є миша. Сьогодні миша втекла, а завтра кіт її з'їв. Це не значить, що хтось поганий, просто так влаштовано світ.

Про любов і гармонію

Любов це базова енергія, на якій будується світ і вона випромінює все живе. Людина богоподібна тим, що вона може випромінювати, продукувати свідомо цю любов і любити, посилюючи цю божественну енергію. Любов викликаємо ми самі, а не хтось чи щось. В якийсь момент людина може яскравіше світитися. А в якийсь – згасає. Але настає етап внутрішньої еволюції і це внутрішнє світло світиться й не гасне від зовнішніх чинників. Любов – це найбільш гармонійний стан для людини. Якщо людина абстрагується від свого еґо, то розуміє, що все чудово. Коли ти просуваєшся в розумінні того, як влаштований світ, він весь час швидко дає відповідь. Ти щось собі уявляєш і воно матеріалізується. Все насправді дуже просто у цьому світі: радій, люби, будь вдячним і все буде.

Завжди є речі, до яких ти прагнеш. Я не живу з відчуттям, що мені чогось бракує, а з відчуттям, що я би багато чого ще хотіла, і що світ такий відкритий і безмежний.

Все чого мені хотілося – все збувається. От, наприклад, в нас на господарстві живе цап, якого звати Річі, а все почалося з мрії про маленьке козеня. Головне не ставити щось собі за кінцеву мету. У мене так, що хочеш це – будь ласка, хочеш інше – на.

Про матеріальне

У нас матеріальне ніколи не було в цінностях. Я перша в цій сім'ї, хто сказав, давайте, я врешті почну заробляти гроші. Матеріальне теж важливе. Ми живемо в матеріальному світі, але він матеріалізується через думку. Один відомий генетик довів, що думка впливає на структуру ДНК, тобто те, що первинною є думка і те, що вона впливає на матерію, – вже довели науковці. Це не просто абстрактна віра. Світ тим і кайфовий, що він переплетений, що все поєднується. Не існує обмежень, рамок, усталених речей, кожен може все, головне правильно мислити і правильно хотіти. Але світ відкритий і людські можливості безмежні.

Про важливість віддавати любов

Якщо ти не будеш віддавати, це як джерело: якщо не буде витікати, то просто застоїться вода. Все у житті побудовано на енергообміні: ти мусиш віддавати і наповнюватись новим, інакше ти або луснеш або загниєш всередині, має бути циркуляція.

Про те, що варто було б змінити в країні

Насамперед, це ступінь розуміння кожного, що точка відповідальності є в ньому. Це взагалі глобальна річ для дорослішання людства. Що точка відповідальності й цей важіль прикладення сили всередині, а не в невідомому місті. Як тільки кожен бере відповідальність на себе, навіть за дрібницю, він починає розуміти відповідальність за масштабні речі. А команда відповідальних людей – це велика сила.

Про команду, на яку можна покластися

Сім'я – ти знаєш, що це точно те, на що завжди можна покластися. А далі людина вибудовує собі цю команду. І поступово, власне любов'ю до людей і правильним ставленням до всього, ти зону дискомфорту перетворюєш на зону комфорту. Ніяка інша мотивація так не примушує людей згуртовуватися і створювати речі, як любов. Ні гроші, ні інші успішності не є для людей настільки важливі. У мене таких команд безліч, бо я люблю людей.

Про найкраще місце на Землі

Для мене найважливіше місце – це Львів. Львів мене зробив, виховав, виростив і зараз, як би далеко я не була від Львова, тут моє середовище, і моє коріння все одно тягнеться сюди. Це місце особливе. Всі інші місця, де би я не бувала, і скрізь я розумію, що можу адаптуватися і знайти щось цікаве та приємне. Всесвіт дає нам стільки різних місць, і вони всі чудові. Але найважливіше – це місце, яке тебе виростило. Для мене це Львів.

Нагадаємо, упродовж року, кожного останнього четверга місяця, у Львові відбувається відкрите інтерв’ю Мар’яни Савки з відомими жінками, які для багатьох українців стали моральними авторитетами. Вже відбулися зустрічі з Ольгою Герасим’юк та Зоєю Казанжи.

Читайте також: У львівському ОХМАТДИТі відкрили унікальний простір для відпочинку

Повні відеозаписи розмов із Ольгою Герасим'юк , ларисою Денисенко та Зоєю Казанжи можна переглянути на YouTube-каналі Tvoemisto.tv.

Нагадаємо, упродовж року, кожного останнього четверга місяця, у Львові відбувається відкрите інтерв’ю Мар’яни Савки з відомими жінками, які для багатьох українців стали моральними авторитетами. Вже відбулися зустрічі з Ольгою Герасим’юк та Зоєю Казанжи.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!