Тролейбус через Хуторівку запустять наступного місяця

16084 0
Тролейбус №23 курсуватиме з Ряшівської до гуртового ринку «Шувар».
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

Із середини жовтня вулицею Хуторівка до гуртового ринку «Шувар» запустять тролейбус №23. Згодом шлях планують подовжити до Вернадського, кінцевої трамвая №8. Про це повідомляє кореспондент Тvoemisto.tv.

Нині тролейбус №23 курсує з Ряшівської і до автовокзалу (вул. Стрийська). Уже наступного місяця тролейбус поїде по Хуторівці, ремонт якої триває з січня цього року.

Читайте також: Які вулиці закриті для проїзду у Львові. Перелік

«Передбачається, що найчастіше тролейбусом користуватимуться люди, які їдуть до гуртового ринку Шувар. Кінцева зупинка на Хуторівці знаходитиметься практично під мостом», – каже начальник служби руху «Львівелектротрансу» Володимир Забавський.

Тролейбус курсуватиме по Ряшівській – Виговського – Володимира Великого – Тролейбусній – Науковій – Хуторівка. У зворотному напрямку: Хуторівка – Рубчака – Володимира Великого – і далі у звичному для тролейбусу №23 маршруту.

Зі слів начальника відділу технічного нагляду ЛКП «Львівавтодор» Павла Стецьківа, на вулиці Хуторівка завершується ремонт, вже проклали тротуари та велодоріжки. Зараз триває облаштування тролейбусної мережі по окремій виділеній смузі, завершується монтаж опор і має початися монтаж контактної мережі і приєднання її до вулиці Наукової.

Читайте також: Як у Львові ремонтують вулицю Хуторівку. Фото

Нагадаємо, про прокладення нової тролейбусної лінії на вулицю Хуторівку говорили кілька років. Її проєктуванням обіцяли зайнятися після завершення будівництва нового з’їзду з Сихівського моста, втім цей процес кілька разів відкладали.

Додамо, що вулицю Хуторівка у Львові ремонтує ТзОВ «Онур конструкціон» за понад 125 млн грн. 

Ольга Шведа

Фото і відео Тараса Бабенчука


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!