Три дороги на Львівщині планують зробити платними

61393 10
Раніше йшлося про будівництво лише однієї концесійної дороги на Львівщині.
фото: Inspired

фото: Inspired

У Мінінфраструктури планують зробити концесійними дороги M-06 Львів – Стрий, M-09 Львів – Тернопіль та M-10 Львів – Краковець. Про це повідомив міністр інфраструктури України Владислав Криклій під час виступу на інвестиційному форумі у Маріуполі 29 жовтня.

Читайте також: Європейський інвестиційний банк виділить гроші на будівництво північної об’їзної Львова

За його словами, над проєктами цих концесійних доріг працюють спільно з Світовим банком. Утім він не уточнив, ідеться про нові автобани чи платний проїзд у межах уже збудованих доріг. 

Читайте також: В Україні планують ввести платний проїзд дорогами для іноземців

Нагадаємо, що раніше йшлося про будівництво платної дороги Львів – Краковець, ідея якої з’явилась ще у 2015 році. Планувалось, що тендер проведуть до кінця 2018 року, а у 2019 – розпочнуть будівництво. Зараз терміни початку будівництва перенесли на 2020 рік.

Вартість проїзду концесійною дорогою становитиме, попередньо, 7-10 євроцентів за кілометр. Проте остаточна ціна залежатиме від вартості будівництва. Протяжність нової дороги становитиме 84,4 км. 

Новина підготовлена в межах спецпроекту «Рік комфортного пересування». Партнер проекту — компанія EasyPay — найбільший небанківський оператор платіжних та фінансових сервісів в Україні. Свої ідеї та пропозиції для вдосконалення міської мобільності можете надсилати за адресою: Tvoemisto.tv@gmail.com, у темі листа зазначивши «Рік комфортного пересування у Львові». Важливі думки ми опублікуємо на сайті та озвучимо під час експертних дискусій.

 

Читайте також:
1 Листопада, 2019 07:34
Ігор Якщо хочуть платні дороги нехай окремо побудують. Ми за ці дороги що є платимо податки.
31 Жовтня, 2019 22:40
Калькулятор 85км * 0,1€ * 27,5 = 234 грн
31 Жовтня, 2019 15:47
Вітя Ніхера собі ціну хочуть зробити в три рази дорожчу ніж в польщі
31 Жовтня, 2019 14:09
Віталій Ну сучари продажні! Спочатку зробіть ту платну дорогу - але за свої (ваші) гроші!У нас демократична держава, тому люди мають право вибору.
31 Жовтня, 2019 09:37
Юр хай будують собі нову дорогу
А нашу нeдамо
31 Жовтня, 2019 08:05
Секрет Плани вони вже пару років складають. А обїзну дорогу вже так забудували, кожен магазин і готель собі світлофори ставлять. Проїхати по дорозі зі шт 30 км за годину для мене вже радість. Тянучки і пробки. Крім бігбордів і магазинів, азс і готелів, нічого не спромоглися. Куди розширятись? Все забудовують! Люди відкривайте очі...
30 Жовтня, 2019 20:53
Олег А ОБЇЗДНУ У ЛЬВОВІ КОЛИ ДОРО[***]? МАЮ НА УВАЗІ З КИЄВА НА ШЕГИНІ, КРАКІВЕЦЬ,,, РОБОТИ НА ПОВНУ ТО ЯКІ МАЮТЬ БУТИ ПЛАТНІ? АБСЮРД НА ВСЮ!!!
30 Жовтня, 2019 19:42
Сергй В нашої влади як завжди , схеми,я нас ше більше обдерти.як,що зро[***] платні дороги,то будуть самі дорожчі в світі.Вони нажертись ніяк не можуть.
30 Жовтня, 2019 19:21
Юрій Кому це потрібно - нехай вкладуть свої кошти, збудують нову, окрему трасу і деребанять її, як хочуть. А існуюча дорога, яка збудована за наші спільні кошти - нехай залишиться народу,який тут проживає. Це що,планують за проїзд зі Львова до Стрия щоб люди платили 150грн??? Знову на фіри, або пішки народ!!!
30 Жовтня, 2019 16:36
Петро Це жах, високооплачувані невігласи від влади тільки те і ро[***], що придумують як ще обібрати зубожілий народ.А розвивати промисловість, відновлювати розкрадені заводи у них на це мізків немає.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!