Цими вихідними центри вакцинації відкриють у ТРЦ «Форум» та центрі Довженка

7804 0
Окрім цього, розглядають можливість розгортання таких центрів у міських школах в різних районах.
Фото: ДСНС Львівської області

Фото: ДСНС Львівської області

Уже цими вихідними, 12-13 червня, центри вакцинації запрацюють ще у двох локаціях Львова. Йдеться про ТРЦ «Форум», що на вул. Під Дубом, а також центрі ім. Олександра Довженка на Сихові. Про це сьогодні, 7 червня, Тvoemisto.tv повідомив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Читайте також: В Україну привезли Pfizer. Коли почнуть нею вакцинувати і які побічні ефекти

Станом на сьогодні, по Львову провакциновано близько 45 тис. мешканців. На минулих вихідних у центрі вакцинації на Арені Львів провакцинували 2447 осіб (5 червня – 1 140 осіб, працювали 5 бригад, 6 червня – 1 307 осіб, працювали 6 бригад). Усі провакциновані почуваютьcя добре.

«Бачимо, що динаміка нам дозволяє відкривати додаткові центри вакцинації. Цими вихідними готуємо ще дві додаткові локації для вакцинації від коронавірусу. Крім «Арени Львів» щеплення будуть робити у торгово-розважальному центрі «Форум Львів» та Центрі Довженка на Сихові. Саме зараз узгоджуємо, щоб там не було ніяких активностей», – каже Андрій Москаленко.

За його словами, якщо буде достатня кількість вакцини, також як центри вакцинації задіюватимуть школи у різних районах міста.

Щеплення у додаткових локаціях відбуватиметься лише по суботах та неділях. Бригади працюватимуть у дві зміни. У ТРЦ «Форум» для вакцинації відведуть третій поверх, адже там є можливість заходу і виходу з різних сторін і розміщення трьох вакцинальних бригад. Що стосується центру ім. Олександра Довженка – то розглядають кілька можливих локацій.

Щеплення на нових локаціях будуть проводити вакциною CoronaVac.

«Провакцинуватися зможуть усі, хто записаний в додаток «Дія» зможуть провакцинуваттися. Йдеться і про підприємців, звичайних мешканців, хоча в пріоритеті будуть ті, кому 60 років і більше. Після відкриття ще двох великих центрів для вакцинації, люди зможуть обирати, де саме їм зручніше вакцинуватися. Це зможе зекономити час усім», – зазначив Тvoemisto.tv  Андрій Москаленко.

Також, зі слів співрозмовника, розглядають можливість відкриття вакцинальних бригад й на територіях львівськтх громад – в амбулаторіях, на базі тих же закладів освіти.

Наразі на «Арені Львів» щепили осіб зі списку очікування додатку «Дія» – першочергово осіб, старших 60 років. Попередньо працівники Львівського обласного лабораторного центру обдзвонювали осіб зі списку очікування і повідомляли про можливість зробити щеплення у Центрі вакцинації. Проте отримати щеплення могли і особи зі списку очікування, молодші 60 років, які приїхали безпосередньо до Центру і яким не телефонували.
 
Нагадаємо, з 29 травня львів’яни та мешканці області, які зареєструвалися через додаток «Дія», почали отримувати щеплення проти коронавірусної інфекції у центрі вакцинації населення (ЦВН). Його створили на базі стадіону «Арена Львів».

Ольга Шведа 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!