У боях за Україну Львівщина втратила ще трьох захисників

8563 0
Загинули воїни зі Львова, Рава-Руської та Новояворівської громад.
Фото: drobro.com.ua

Фото: drobro.com.ua

Микола Візінський

2 жовтня у бою з російськими окупантами під час виконання бойового завдання у населеному пункті Миколаївка Краматорського району Донецької області, загинув солдат, водій інженерно- саперного взводу Микола Візінський. Йому було 49 років.

Народився у Ясенів-Пільний на Івано-Франківщині, проживав з сім’єю у Львові. Був випускником кафедри художнього металу ЛНАМ та знаним ковалем. З перших днів повномасштабного вторгнення пішов добровольцем захищати Україну.

У понеділок, 10 жовтня, відбудеться прощання з Героєм у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла у Львові.

Юрій Лоскоріх

У бою з порогом на передовій 6 жовтня біля села Опитного Покровського району Донецької області загинув мешканець села Забір’я Рава-Руської громади Юрій Лоскоріх. Воїну було 32 роки, виховувався у багатодітній сім’ї, закінчив Забірську школу, навчався у Рава-Руському професійному ліцеї.

Юрій був мобілізований на військову службу і захищав Україну у складі 2-го механізованого відділення 3-го механізованого взводу 2-ї механізованої роти 1-го механізованого батальйону військової частини А4053 (115 окрема механізована бригада).

Захисник загинув під час виконання бойового завдання з виявлення та знищення сил противника. У Юрія Лоскоріха залишились донька та мати.

Андрій Крижаніський

Під час бойових дій 1 жовтня загинув 20-річний військовий, випускник ДНЗ «Новояворівське ВПУ» Андрій Крижанівський. Викладачі згадують юнака як талановитого, розумного, веселого, доброго та мужнього.

«У 2013-у я був з сином у Севастополі востаннє. У 2022-у йому не вистачило зовсім трішки, щоб на його танку прийняти участь у звільнені цього міста від російських загарбників. Андрій загинув 1 жовтня, але його побратими з ЗСУ закінчать справу, звільнять всю Україну та здобудуть для нас всіх перемогу», – написав батько Тарас Крижанівський.

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv започаткувало Книгу пам'яті загиблих Героїв російсько-української війни. Про небесний батальйон Львівщини читайте тут.

Юлія Осим

____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!