У Чорнобильську лікарню перевели 15-річного хлопця із синдромом Кавасакі

5097 0
Стан дитини не критичний, але потрібне дороговартісне лікування.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

Цієї неділі з лікарні «Охматдит» у відділення реанімації Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру у важкому стані перевели 15-річного хлопця з наслідками перенесеної коронавірусної інфекції. Про це Тvoemisto.tv зазначила заступниця директора з медичної частини дитячого медцентру Олена Козлова.

Читайте також: Вони теж хворіють. Яким є портрет дитини з Сovid-19 на Львівщині

За її словами, у пацієнта наявний мультисистемний запальний синдром, асоційований з Covid-19 (Кавасакі-подібний синдром), з проявами серцево-судинної, дихальної та ниркової недостатності.

«У дитини Covid-19 вже від’ємний, дитина не заразна. Після перенесеного коронавірусного ускладнення хлопця із ОХМАТДИТу до нас перевели із синдромом Кавасакі. Запальний синдром розвинувся через кілька тижнів після перенесеного ковіду», – каже Олена Козлова.

Читайте також: У Львівському ОХМАТДИТі лікують 3-річну дівчинку із коронавірусом, яка на апараті ШВЛ

Зараз стан хлопця стабільний, відмічається позитивна динаміка.

«Ситуація вже не критична, але ще деякий час у дитини можуть бути певні проблеми зі здоров’ям», – каже заступниця.

Даний синдром потребує дороговартісного специфічного лікування препаратом Біовен. На термінове прохання вже відгукнувся Благодійний фонд «Крила надії», який закупив критично необхідні ліки для надання допомоги пацієнту.

Читайте також: 14-річна дівчинка з хворобою Кавасакі у Львові одужує і готується до виписки

Зазначимо, що перебіг коронавірусної хвороби у дітей на Львівщині став важчим. Кількість дітей із ускладненим перебігом коронавірусної хвороби суттєво збільшуться у львівському ОХМАТДИТі. Діти почали поступати із різною супутньою патологією. Із синдромом Кавасакі вже пролікували 7 дітей. 

Довідково

Синдром Кавасакі або хвороба Кавасакі – гостре гарячкове захворювання дитячого віку, ймовірно іммуно-алергічного походження. Характеризується ураженням коронарних та інших судин з можливим утворенням аневризм, тромбозів та розривів судинної стінки. Навіть при інтенсивному лікуванні можлива смерть окремих хворих.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!