У Домініканському соборі почали реставрувати дах та вікна

3142 0
Із міського бюджету Львова виділили на це майже півтора мільйона гривень.
Фото: inspired.com.ua

Фото: inspired.com.ua

ПП «Володар-Маркет» виграло тендер і розпочало ремонтні роботи у храмі Пресвятої Євхаристії (колишньому Домініканському соборі), повідомляє прес-служба ЛМР.

На реставрацію даху та вікон храму витратять 1 млн. 485 тис. грн з міського бюджету. Ремонтні роботи планують завершити до лютого 2019 року.

«Запланована реставрація вікон, вітражів, щоб потім мати змогу перейти до реставраційних робіт усередині храму», — розповів адміністратор храму Пресвятої Євхаристії УГКЦ о. Юрій Васьків.

Читайте також: Що має побачити кожен львів’янин: Храм святого Іоана Золотоустого

Нагадаємо, у 2018 році в бюджеті  розвитку Львова передбачено 36,1 млн грн на проведення реставраційних і ремонтних робіт управлінням охорони історичного середовища. Також заплановані роботи у наступних храмах:

  • костел св. Казимира на вул. М. Кривоноса, 1
  • костел Домініканців з келіями на пл. Музейній, 3
  • храм Святої Трійці на вул. Тершаковців, 1-а
  • капітальний ремонт сходів на пл. Князя Ярослава Осмомисла, які ведуть до церкви Матері Божої Неустанної Помочі (Марії Сніжної).

Довідка: Костел Домініканців будували у 1745−1759 роках. Над проектом працював архітектор Ян де Вітте. У цей же час будувався Собор св. Юра, який конкурував з Костелом Домініканців.   


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!