У дитячій лікарні Львова запрацювало медобладнання, аналогів якому немає в Україні

9526 1
Це нейромоніторингова система, що одночасно записує електроенцефалограму та веде відеоспостереження за за пацієнтом.
Фото: varta.com.ua

Фото: varta.com.ua

У лютому в дитячій міській лікарні Львова, що на вулиці Орлика, запрацювало унікальне обладнання, подароване канадськими лікарями за сприяння благодійного фонду SickKids Foundation. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Ідеться про новітню нейромоніторингову систему «Video LTM», що коштує 1,36 млн грн.

Читайте також: У дитячій лікарні Львова відкрили оновлену операційну з унікальним обладнанням. Фото

«Аналогів системі в Україні немає. Завдяки такому апарату відбувається синхронна реєстрація запису електроенцефалограми та відеоспостереження поведінки пацієнта. Це дозволяє виявити співвідношення патологічної активності на енцефалограмі з клінічною картиною нападу. Окрім того, таке комплексне обстеження дає змогу визначити точну ділянку в мозку, з якої походять судоми, що є вкрай важливим для відбору пацієнтів, які підлягатимуть нейрохірургічному втручанню», – каже головний лікар дитячої лікарні Львова Дмитро Квіт.

Також система, за його словами, дозволяє визначити походження нападів – епілептичні чи ні. Пацієнти можуть перебувати на моніторингу від кількох годин до кількох діб, адже обладнання дозволяє вільно пересуватись відділенням і займатись дрібними повсякденними справами.

Читайте також: Як припаркуватись біля лікарні у Львові так, щоб не було боляче

Обладнання привезли в лікарню з Канади ще в грудні, а в лютому воно почало працювати. Планується, що за рік система допоможе обстежити близько 100 пацієнтів, які потребують добового моніторингу, та 200-250 пацієнтів, яким потрібно менш тривале обстеження.

Співпраця між Sick Kids Hospital (Торонто, Канада) та Міською дитячою клінічною лікарнею Львова триває з грудня 2012 року. За час співпраці  канадські лікарі спільно з лікарями-нейрохірургами МДКЛ провели 9 операційних втручань з надскладною нейрохірургічною патологією, які до цього часу в Західній Україні не проводились. 


Читайте також:
7 Березня, 2019 13:43
666 ... ніяке обладнання НЕ запрацює , коли в медицині "працюють" такі "фахівці" , що приїздили сьогодні вночі до нашої родички ... нудота , сильний головний біль , погана вимова і таке інше ... а ці "фахівці" поміряли тиск і поїхали ... напевне і далі отак "працювати" ... а людину(!) тільки зранку ми завезли в лікарню медінституту ,де їй поставили конкретний діагноз -- ІНСУЛЬТ ... подївонив по "103" , "подякував" ... і яке ж вони (оті "лікар"і) висловлювали-демонстрували усією своєю поведінкою невдоволення пацієнтом ... пенсіонери , незаможні ... але най тепер очікують на судовий позов ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!