У Гарнізонному храмі відновили реставрацію фресок

2773 0
Роботи ведуть у центральному склепінні храму.
Фото: Гарнізонний храм

Фото: Гарнізонний храм

6 травня у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла відновили реставрацію фресок XVIII ст. Про це повідомили на сайті храму.

Читайте також: Львів’янка пожертвувала 100 000 грн на реставрацію фресок Гарнізонного храму

Роботи ведуть у центральному склепінні храму. Над реставрацією фресок Франциска Екштайна працюють 20 науковців із України та Польщі під керівництвом професора Павела Болінського із Краківської академії мистецтв імені Матейка.

Кошти на реставрацію зібрати парафіяни Гарнізонного храму, частину виділили жертводавці й Міністерство культури та Національної спадщини Польщі.

Реставратори укріплюють малярство, що осипається, розчищають поверхні стінопису, знімають перемалювання, відсолення, укріплюють розшаровані тиньки та доповнюють втрати тиньків. Одним із етапів є естетична реставрація –доповнення втрат фарбового шару.

Додамо, що за 2019-2022 роки у храмі мають реставрувати 1000 м² площі стінопису, тож небайдужих закликають допомогти фінансово.

Читайте також: Як виглядають відреставровані фрески костелу єзуїтів у Львові. Фото

Нагадаємо, в грудні 2017 року в Гарнізонному храмі Львова закінчили перший етап реставрації фресок, а на початку лютого торік розпочали наступний етап.

Фото Гарнізонного храму


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!