У львівській лікарні швидкої допомоги провели першу трансплантацію

9061 0
Це була родинна трансплантація нирки.
фото: dyvys.info

фото: dyvys.info

Цими вихідними у Львівській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги у Львові провели першу трансплантацію. Про це повідомив головний лікар Олег Самчук.

Це була родинна трансплантація нирки.

«Пацієнт – чоловік 36 років, тато двох дітей. Вісім останніх років він жив на діалізі: спершу на перетоніальному, потім на гемодіалізі, від ускладнень майже втратив слух. За цей час від ниркової недостатності помер його рідний брат, який не захотів жити на «штучній нирці», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Завдання вижити: як рятують львів'ян у Лікарні швидкої допомоги

Ще п’ять років тому мама пацієнта погодилася віддати нирку сину, бо підійшла як донор, але він не міг зважитися на операцію. Рішення ухвалив, коли побачив успішні трансплантації в Ковелі. До Львова приїхав аж з Кривого Рогу.

Операція тривала 4 години. Спершу забрали нирку у мами, потім провели трансплантацію сину.

«Все минуло успішно. Нирка запрацювала одразу. Наразі донор і реципієнт почуваються добре. Мама уже у відділенні урології, син поки в реанімації, його стан стабільний», – додає лікар.

Олег Самчук також пише, що в лікарні готуються до посмертних пересаджень нирок і серця, потім – інших органів. Зокрема, уже формується «лист очікування». Щоб потрапити до нього, можна телефонувати: 093 287 67 19. Операціїз пересадження, за словами лікаря, фінансує держава, тому пацієнти не платять ані за родинні, ані за посмертні трансплантації.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!